logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több száz millióra perlik saját gyermeküket, amiért nem született unokájuk

| Szerző: hirado.hu
Egy indiai házaspár pert indít a fia és annak felesége ellen, amiért azok hatévnyi házasság után sem ajándékozták meg őket unokával.

 

Sanjeev és Sadhana Prasad „mentális zaklatás” vádjával indított bírósági pert, a szülők csaknem 650 ezer dollár (kb. 240 millió forint) értékű kártérítést követelnek, ha egy éven belül nem születik unokájuk – írta a BBC.

A észak-indiai Uttarakhand államban élő pár elmondása szerint az összes megtakarításukat fiuk, Shrey Sagar felnevelésére fordították, cserébe pedig türelmesen várták, hogy unokájuk szülessen.

A szülők a fiút 2006-ban az Egyesült Államokba küldték pilótaképzésre, ami 65 000 dollárba (kb. 24 millió forint) került, amikor pedig Shrey egy évvel később visszatért Indiába és elvesztette az állását, két évig ismét támogatták. Ők állták az esküvőjét is egy ötcsillagos szállodában, a nászutat külföldön, továbbá ajándékoztak neki egy méregdrága luxusautót is.

Shrey már hat éve házas, de a feleségével még mindig nem tervez babát. Ha viszont lesz egy unokánk, akivel eltölthetjük az időt, akkor a fájdalmunk elviselhetővé válik” – fogalmazott Sanjeev, az apa.

A szülők kérelmét a bíróság május 17-én tárgyalja. Shrey és felesége nem kívánt nyilatkozni a sajtónak.

A címlapfotó illusztráció. (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még