logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felrobbant az okostelefonja, súlyosan megsérült

| Szerző: hirado.hu
Különös balesetről számoltak be kedden a brit lapok. Egy 23 éves wakefieldi lányt másodfokú égési sérülésekkel szállítottak kórházba, miután felrobbant az okostelefonja és tűz ütött ki a szobájában. A készülék gyártója azt állítja, hogy a detonáció nem az eszköz belsejében történhetett.

 

Kyomi Kershaw a múlt hétfőn hajnali öt óra környékén füstöt érzett a szobájában, majd amikor kinyitotta a szemét, észrevette, hogy ég az éjjeli szekrénye, a takarója és a párnája. A lány eközben már szörnyű fájdalmat is érzett és azt vette észre, hogy a haja is lángol – írta a Daily Mail.

Azonnal megpróbálta eloltani a tüzet a kezével, segítségért kiáltott élettársának, és Jon Hibbert azonnal ott termett, majd hívta a tűzoltókat. A párnak végül sikerült megfékeznie a lángokat, de a lánynak súlyosan megégett a keze és a fejbőre.

Kapcsolódó tartalom

Kyomi és Jon közben a tűz keletkezésének okát is megfejtették – a lángokat a lány okostelefonja, egy két héttel korábban újonnan vásárolt Samsung Galaxy S22 Ultra okozta. A készülék, amely éjszakára az éjjeli szekrényre volt téve, ismeretlen oknál fogva felrobbant, az olvadó alkatrészektől pedig szép lassan minden lángra kapott.

Kyomit másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. Rémálmát a Facebookon osztotta meg a nyilvánossággal, később pedig a Samsung elektronikai céggel is felvette a kapcsolatot.

Szörnyű reggel volt. 4:30-kor ébredtem, a hajam, a szekrény és a párnám lángolt. Kiabáltam Jonnak, hogy jöjjön, amilyen gyorsan csak tud. A tüzet végül 30 percen belül eloltottuk. A telefon, amely még csak nem is volt töltőn, egyszerűen felrobbant. A fejbőröm és a kezem is súlyosan megégett. Bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha nem ébredek fel. A Samsungnak sok mindenért meg kell fizetnie” – idézte fel a baleset részleteit Kyomi Kershaw, akit nagyon megrázott az eset.

Kapcsolódó tartalom

A lány elküldte a készülékét a Samsungnak, és belső vizsgálatot kért az ügyben, azt a koreai cég szóvivője azonban elutasította.

A Samsung rendkívül komolyan veszi a vásárlók biztonságát. Rendszeres kapcsolatban álltunk az ügyféllel, és a készülék minőségbiztosítási csapatunk által végzett elemzését követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a bejelentett kár külső hőforrás és nem maga a készülék okozta” – közölte a cég.

A 23 éves lány szerint a cég azonban csak hárítani próbálja a felelősséget, azt ugyanis biztosra veszi, hogy semmilyen külső hőforrás nem volt a telefon közelében.

Kyomi balesete azonban nem az első, amely a Samsung telefonjaival kapcsolatos problémákra hívja fel a figyelmet. Évekkel ezelőtt a gyártónak a Galaxy Note 7 típusú készülékéből 2,5 millió darabot kellett visszahívnia, miután azok szintén felrobbantak. Volt olyan készülék is, amely kigyulladt, miután kihúzták a töltőkábelt a csatlakozójából.

Ezeknél a típusoknál a Samsung megállapította, hogy akkumulátorbeszállítóinak egyike által gyártott akkumulátorcella okozta a kigyulladást. Az esetek végül arra késztették a gyártót, hogy a visszahívás előtt több minőség-ellenőrzési tesztet is elvégezzen, és késleltesse a szállítást.

A címlapfotó illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még