logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Beismerte férje meggyilkolását a Hogyan öld meg a férjedet? című könyv írónője

| Szerző: hirado.hu
A szerzőt gyilkossággal vádolták meg, miután 2018 nyarán férje egy lövöldözésben életét vesztette. Az írónő ártatlannak vallotta magát, azonban a legújabb bizonyítékok szerint cellatársának bevallotta a bűncselekmény elkövetését.

A 71 éves Nancy Crampton Brophy írónő, a Hogyan öld meg a férjedet? című könyv szerzője állítólag 2018. június 2-án megölte férjét. Gyilkossággal vádolták meg, letartóztatták és előzetesbe került, Brophy azonban mindeddig ártatlannak vallotta magát – írta a DailyMail.

A gyilkosság napján egy kamera rögzítette a nőt mindössze fél órával a lövöldözés előtt, amint egy oregoni főzőiskola felé tartott, ahol a férje, Daniel Brophy dolgozott. Az intézményben lövöldözés tört ki, és a férfi a helyszínen életét vesztette.

Az oregoni ügyészek kedden azt állították, hogy Brophy 2018 szeptemberében a portlandi börtönben véletlenül bevallotta cellatársának, Andrea Jacobsnak, hogy lelőtte a férjét.

„Nancy Brophy széttárta a karját, mutatva, milyen messze volt férjétől a lövöldözés idején. Utána kijavította magát és azt mondta, hogy a lövöldözés közelről történt” – mondta Shawn Overstreet kerületi ügyész a bíróságon, amikor az állítólagos beszélgetést idézte fel.

Brophy a tárgyalás alatt mindvégig ártatlannak vallotta magát és egy ismeretlen támadót nevezett meg tettesként.

A vád szerint azért követte el a gyilkosságot, hogy beváltsa férje 1,5 millió dolláros (540 millió forintos) életbiztosítását, miután pénzszűkébe került. Amennyiben elítélik gyilkosságért, úgy Brophy életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

Az írónő idén márciusban kapott egy különös levelet, amelyben a feladó utalt a cellatársra, aki már szabadult. A levelet azonban a börtön munkatársai kiszűrték, így kulcsfontosságú bizonyítékként szolgálhat a perben.

Overstreet elmondta, hogy a hatóságok felkeresték a volt cellatársat, Andrea Jacobst, aki a kihallgatáson zavartnak tűnt, majd részletesen beszámolt a közte és Brophy között zajlott beszélgetésről.

Kristen Winemiller védőügyvéd szerint azonban Jacobst nem lehet tanúként beidézni a tárgyalásra, ugyanis ahhoz jelentős nyomozásra lenne szükség, és már túl késő van ahhoz, hogy ennyi idővel az eset után egy ilyen súlyú tanút beidézzenek.

Christopher Ramras bíró végül úgy döntött, hogy mindkét fél írásban nyújtsa be érveit a bíróságra május 11-ig.

A per során a bíróság úgy döntött, hogy a Brophy által írt Hogyan öld meg a férjedet? című könyv nem képezhet semmiféle bizonyítékot a tárgyaláson.

Overstreet szerint a házaspár 1997-ben nagyszabású esküvőt szervezett, azonban törvényesen csak néhány hónappal a gyilkosság előtt házasodtak össze. 2018 februárjában Brophy vásárolt egy fegyvert, és többször is járt a helyi lőtéren. A védőügyvédek szerint azonban a nő csak a regényeihez kutatás céljából gyakorolt lőni.

Az egyetlen személy, akit az ügy kapcsán azonosítottak, az Brophy volt, ő azonban végig tagadta a gyilkosság elkövetését. Az ügyben várhatóan az írásbeli érvek vizsgálata után születik döntés.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még