logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Véget ért a hajtóvadászat: meghalt a nő, aki megszöktette az elítélt gyilkost

| Szerző: hirado.hu
Órákkal öngyilkossági kísérlete után belehalt sérüléseibe az a női fegyőr, aki egy súlyos bűncselekmények miatt elítélt férfit szöktetett meg egy alabamai fegyintézetből. A párost hosszú hajtóvadászat után, hétfőn Indiana államban tartóztatták le.

Ahogy arról korábban írtunk, egy forgatókönyvíró is megirigyelhetné azt a történetet, ahogy egy amerikai fegyintézetből megszöktettek egy rabot. A gyilkosságot és más bűntetteket elkövetett férfit a börtön egyik női alkalmazottja szöktette meg.

Vicki White a férfit mentális állapotának kivizsgálására szállította el a fegyintézetből. Csak órákkal később derült ki, hogy a vizsgálat nem is volt előjegyezve, és egy ilyen veszélyes bűnözőt nem is szállíthatott volna egyedül. Autójukat egy parkolóban hagyták, és eltűntek. Hajtóvadászat indult ellenük, hétfőn pedig elkapták őket.

A letartóztatás után a gyilkossággal vádolt férfit megszöktető börtönőrt, Vicky White-ot önmaga által okozott lőtt sebekkel szállították kórházba – közölték az ügyben illetékes rendőrbírók a CNN-el.

A sikeres elfogás érdekében a rendőrség munkáját nagyban segítette az a biztonsági felvétel, amin Vicky White parókát viselve távozik egy indianai szállodából, majd beszáll a szökött rab, Casey White mellé az anyósülésre, és elhajtanak.

Nem sokkal ezután vette kezdetét az igazi akciófilmekbe illő autós üldözés, amely nem tartott túl sokáig.

Maga a hajsza akkor ért véget, amikor a rendőrbírók egyik különleges egységének tagja belehajtott a szökött pár autójába, mire az felborult.

A rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk a rabot az összetört autóból, de a fején lőtt sebbel, eszméletlenül fekvő börtönőr a járműben ragadt. A rendőrbírók elmondása alapján a férfi az ütközés után azt kiabálta: „segítsenek a feleségemnek”. 

„Folyamatosan azt szajkózta, hogy nem ő tette” – árulta el, egy az ügyön dolgozó rendőrbíró, Matt Keely. „Tudomásom szerint nem házasok” – tette hozzá.

A szökött rabot és segítőjét 11 napos hajtóvadászat után fogta el a rendőrség, a nem csekély országos sajtófigyelemnek köszönhetően. Az ország minden szegletéből érkeztek tippek a páros hollétét illetően, többek között egy olyan is, amely végül a szökevények letartóztatásához vezetett. Vicky White a kórházban életét vesztette.

„Casey White-ot visszaviszik Alabamába, ahol bilincsbe verve egyedül lesz egy cellában, és ha emiatt be akar perelni a polgári jogainak megsértése miatt, hát legyen. Nem fog még egyszer kijutni ebből a börtönből. Erről biztosíthatom önöket” – nyilatkozta az alabamai sheriff, Rick Singleton.

 

Ajánljuk még