logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megvan, mikor nyílik a Magyar Zene Háza szabadtéri színpada

Elsősorban feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget a Magyar Zene Háza szabadtéri színpada, amely kedden nyit az Ephemere koncertjével.

A Magyar Zene Háza (MZH) azabadtéri színpada az egyes rétegzsánerek előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett. A szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok is helyet kapnak – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Zene Háza.

A keddi nyitókoncerten a folkzenét és a jazzt a francia sanzonvilággal keresztező Ephemere lép fel. Május–júniusban zajlik a házban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat, amelynek keretében a hajdúsági város zenei élete mutatkozik be, nemcsak beltéri koncerteken, hanem szabadtéri programokon keresztül is.

Május 19-től várja a látogatókat az intézmény táncháza, majd 24-én a DJ-estek is beindulnak, először DJ Gandharva eklektikus szettjével. A hónap végén a családi programok egy része kiköltözik: először a Makám gyereknapi koncertje szól a kisebbeknek, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel.

Júniusban a házban zajló Intermezzo Fesztivál MOME X MZH is megmutatkozik a szabadtéri helyszínen, majd július–augusztusban és szeptember első felében tovább szélesedik a kínálat filmvetítésekkel, némafilmekhez társított klasszikus és kortárs zenei produkciókkal, szombatonként szabadtéri családi programokkal és rengeteg további koncerttel és DJ-szettel – közölte az MZH.

Kedden nyit a szabadtéri színpad lelátója mögött található kerthelyiség, a ZeneKert is, ahonnan szintén élvezhetők lesznek a szabadtéri színpad koncertjei, előadásai – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még