logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Láncra verve kínozta áldozatát a clevelandi rém – így él most a tíz évig fogva tartott Michelle Knight

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
A clevelandi emberrablás egyik áldozatának élni akarása példaértékű lehet a társadalom számára. A nőben átértékelődött minden, amit 11 év alatt elszenvedett brutális fogvatartójától. Azt mondja, hogy az állatok iránti szeretete segített neki az újrakezdésben.

Kilenc éve annak, hogy a most 40 éves amerikai Michelle Knight kiszabadult abból a házból, ahol Ariel Castro több mint egy évtizedig tartotta fogva Amanda Berryvel és Gina DeJesusszal együtt.

Castro mind a három lányt úgy rabolta el 2002 és 2004 között, hogy felajánlotta nekik: hazaviszi őket autóval. A három nő, az akkor 27 éves Amanda Berry, a 23 éves Georgina DeJesus és a 32 éves Michelle Knight, valamint Berry hatéves kislánya – aki a rabságban Castrótól született – végül kiszabadult a „kísértetházból”.

A nők elképesztő szexuális és fizikai bántalmazásnak voltak mindaddig kitéve, amíg Berrynek egy napon sikerült megszöknie és segítséget hívnia.

Rendőrök egy ház előtt az Ohio állambeli Cleveleandben 2013. május 7-én, miután az előző nap kiszabadult a házban fogva tartott Amanda Berry, Georgina „Gina” Dejesus és Michelle Knight (Fotó: MTI/EPA/David Maxwell)

Az akkor 32 éves nőt 2002-ben rabolta el Ariel Castro. Knight öt ízben esett teherbe tőle, de a férfi mindannyiszor addig éheztette és verte, amíg el nem vetélt. Az ügyészség végül minősített emberölés, háromrendbeli nemi erőszak és négyrendbeli emberrablás miatt Castrót életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte és további ezer évet kapott, így szabadulásra esélye sem volt. A férfi nem sokkal büntetésének megkezdése után, 2013. szeptember 3-án felakasztotta magát a börtönben.

Michelle Knight eltűnésével családja nem igazán törődött, mert azt megelőzően sem ápoltak különösebben jó kapcsolatot egymással. Ráadásul azt hitték, hogy talán azért „mehetett világgá”, mert nem tudta feldolgozni, hogy elrablása előtt az akkor hároméves fiát a gyámhatóság elvette tőle. Így a rendőrség az ügyet lezártnak tekintette és 15 hónappal az elrablása után törölte a nevét  a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) eltűnt személyeket nyilvántartó adatbázisából.

Michelle Knight sikert kovácsolt a a tragédiájából

Az elszenvedett bántalmazások miatt Knight fogsága alatt súlyos halláskárosodást szenvedett, és a rendszeres ütlegelések miatt több plasztikai műtétet kellett elvégezni az arcán. Az egész világ megismerte a nevét, s bár a története megbélyegezte, mégis sikerült új életet kezdenie, melyről most a People magazinnak beszélt.

Michelle ma már Lily Rose Lee néven éli a hétköznapjait, és sikeres író lett. Tragédiája két könyvet is ihletett, köztük a The New York Times bestsellerét, a Finding Met (Megtalálni). Írásával sikerült bevonzania a szerelmet, és megismerte leendő férjét, Michael Rodriguezt.

Mindeközben Knightra egy másik szerelem is rátalált: az állatvédelem lett a szívügye.

„Isten egy céllal teremtett erre a földre. Mégpedig azért, hogy rájöjjek, milyen különleges kapocs van az állatok és az emberek között. Utánozzák és átérzik mindazt, amin keresztülmész. Így amikor szomorú és ideges vagy, odajönnek hozzád, puszit adnak és megmutatják, hogy milyen szép is az élet.”

Knight manapság egy saját kis állatmenhelyet vezet, ahol kutyáról, csirkékről, madarakról, hüllőkről és egy póniról gondoskodik.

Amikor épp nem a befogadott állataival foglalkozik, az országot járja, és női szervezeteket látogat meg, ahol családokkal és bántalmazott túlélőkkel beszélget. Így próbál segíteni bajba jutott társain, hogy erőt adjon nekik a gyógyuláshoz – olvasható a People Magazin cikkében.

„Az élet megy tovább. Csak úgy kisétálok az ajtón, és már megtehetem azokat a dolgokat, amelyeket korábban elvettek tőlem. Lehet, hogy vannak félelmeim, amikor kilépek a házból, de nem hagyom, hogy ez irányítsa az életem.”

 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánljuk még