logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Paks 2-nek kulcsszerepe van energiabiztonságunk megőrzésében

| Szerző: hirado.hu
A Paks 2 beruházás ütemezéséről tárgyal ma Szijjártó Péter Isztambulban Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával – jelentette be közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a paksi atomerőmű továbbépítésének kulcsszerepe van Magyarország energiabiztonságának és a rezsicsökkentésnek a megőrzésében, Brüsszel pedig kimondta: a nukleáris energia teljes mentességet élvez a szankciók alól.

A paksi atomerőmű továbbépítésének kulcsszerepe van Magyarország energiabiztonságának fenntartásában: hazánk annál nagyobb védettséget élvez a globális energiapiac turbulenciáival szemben, minél több energiát képes önerőből előállítani – mutatott rá Facebook-oldalán a külügyminiszter.

Szijjártó Péter egyúttal bejelentette: csütörtökön a paksi beruházás ütemezéséről folytat tárgyalást Isztambulban Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával a két blokk mielőbbi elkészülésének érdekében. A tárcavezető ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy

a nukleáris energia, amely „biztonságos, környezetkímélő és segít a rezsicsökkentés megőrzésében” Brüsszel iránymutatása szerint is teljes mentességet élvez a szankciók alól.

 

Ajánljuk még