logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rács mögött a humoristára halálos fegyverrel támadó aktivista

| Szerző: hirado.hu
Dave Chappelle-t élő show-ja közben támadta meg egy férfi, majd fogott rá fegyvert a Netflix Is A Joke fesztiválon.

Halálos fegyverrel való visszaéléssel vádolják azt a 23 éves férfit, aki kedden a Netflix első élő stand up show-ján a színpadon rávetette magát Dave Chappelle komikusra. Chappelle vicceinek már évek óta célpontja a transzközösség, emiatt a támadás után viccesen meg is jegyezte, hogy vélhetően egy transzférfi dönthette le a lábáról.

A Los Angeles-i rendőrség Isaiah Lee-ként azonosította a férfit, akire 30 ezer dollár (10 millió forint) óvadékot szabtak ki – írja cikkében a The Guardian.

“A támadás Hollywood Bowlban történt, ahol egy híres komikusra támadt rá a tömegből előugró férfi. Ezután egy replika fegyvert kapott elő, amit a sztárra szegezett. A férfit őrizetbe vettük és halálos fegyverrel való támadással vádoljuk”

– mondta nyilatkozatában a helyi rendőrnyomozó, aki kiemelte, hogy bár a lőfegyver nem volt igazi, a csövébe egy kés pengéje volt erősítve.

Isaiah Lee-t egyébként a biztonsági őrök, és a nézők között tartózkodó Jamie Foxx színész szedte le Dave Chappelle-ről, aki nem sérült meg komolyabban, és folytatta a show-t. A támadóról később több felvétel is felkerült az internetre, akit őrizetbe vétele előtt kórházba kellett szállítani, mivel súlyos karsérülést szenvedett a biztonsági emberekkel való dulakodás során.

Az üggyel kapcsolatba a Netflix közleményt adott ki, melyben elítélik, ami a stand up esten történt:

“Számunkra a legfontosabb az előadók biztonsága, és kiállunk a stand up komikusok jogaiért, azt szeretnénk, hogy félelem nélkül állhassanak ki a színpadra.”

A komikustársadalmat különösen felháborította az újabb erőszakos esett, hiszen még mindenkiben élénken él a március végi Oscar-balhé, ahol Will Smith felpofozta Chris Rockot, mert a humorista Smith felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet.

Ajánljuk még