logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Atomfegyverek kilövését szimulálták a lengyel és litván határ közelében

| Szerző: hirado.hu
Atomtöltet hordozására is alkalmas Iszkander rakétákkal gyakorlatoztak az oroszok a kalinyingrádi enklávéban.

A Guardian beszámolója szerint a lengyel és a litván határ közelében, a kalinyingrádi enkávéban gyakorlatoztak atomtöltet hordozására is képes Iszkander rakétáik szimulált indításával az orosz katonák. Erről az orosz védelmi minisztérium adott hírt.

Egy Iszkander-M taktikai rakéta a Zapad (Nyugat) 2017 elnevezésű orosz-fehérorosz hadgyakorlaton az oroszországi Leningrád régióban lévő Luga gyakorlótéren 2017. szeptember 18-án. (Fotó: MTI/EPA/Konsztantyin Alis/Orosz védelmi minisztérium)

Az orosz erők egyszeri és többszöri csapásokat gyakoroltak a rakétarendszerek indítóit utánzó célpontokra, repülőterekre, védett infrastruktúrára, katonai felszerelésekre és egy álellenség parancsnoki állásaira – idézte az AFP közleményt.

Az „elektronikus” kilövéseket követően a katonák manővert hajtottak végre, hogy megváltoztassák pozíciójukat, hogy elkerüljék az „egy esetleges megtorló csapást” – tette hozzá a minisztérium.

A gyakorlat állítólag több mint 100 katona részvételével zajlott, és a „sugárzási és vegyi szennyeződések körülményei között végzett akciókat” is gyakorolták.

A címlapkép illusztráció. 

Ajánljuk még