logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gigantikus fogadást bukott a Star Wars-filmek rendezője Steven Spielberggel szemben

| Szerző: hirado.hu
Május 4. a hivatalos Star Wars-nap, az univerzum rajongóinak örömünnepe. Ennek kapcsán elevenítettük fel egy érdekes fogadás részleteit. Nem titok, hogy Steven Spielberg és George Lucas jóban vannak, de barátságukat talán az bizonyítja a legjobban, hogy még egy 40 millió dolláros – mai árfolyamon 14,4 milliárd forintos – fogadás sem tudott közéjük állni.
Steven Spielberg amerikai rendező és George Lucas amerikai producer (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Az 1970-es évek végén Lucas állítólag feszült volt, hogy a készülő sci-fi filmje, a Csillagok háborúja (Star Wars) nem lesz nagy siker. Abban az időben Spielberg éppen saját sci-fi eposzán, a Harmadik típusú találkozások forgatásán dolgozott. A Cápa című filmmel Spielberg számított a befutottabb rendezőnek – írta honlapján a Time magazin.

A Star Wars forgatásának szünetében Lucas ellátogatott a Harmadik típusú találkozások forgatására és fogadást kötöttek, ahol fogadást kötöttek: mindketten megkapják a másik filmje bevételének 2,5 százalékát.

Spielberg elmondása szerint azt mondta Lucas: „Ó, Istenem, a filmed sokkal sikeresebb lesz, mint a Star Wars! Ez lesz minden idők legnagyobb sikere. Nem hiszem el ezt a díszletet. Nem hiszem el, hogy mit csinálsz, és ó, te jó ég!”.

Hozzátette: „Rendben, megmondom, mi lesz.  Adok neked két és fél százalékot a Star Warsból, ha te is adsz nekem két és fél százalékot a Harmadik típusú találkozásokból.

Erre Spielberg így reagált: „Persze, megkockáztatom. Remek.

A Csillagok háborúja sikere elképesztő volt.

A film 775 millió dolláros (280 milliárd forint) bevételt hozott a globális jegypénztáraknál, szemben a Harmadik típusú találkozások 304 millió dollárjával (110 milliárd forint). Az inflációval kiigazítva Spielberg előnye akár 40 millió dollár is lehetett.

Ajánljuk még