logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A riói Krisztus-szobor utódja az eredetinél is grandiózusabb

| Szerző: hirado.hu
A Megváltó Krisztus szobra csaknem kilencven éve néz le Rio de Janeiro városára, amely Brazília egyik leghíresebb turisztikai látványossága. A brazil Encantado városában most egy új Jézus Krisztus-szobor készül, amely még grandiózusabb lesz, mint híres „elődje”.

A Cristo Protetor de Encantado (Elvarázsolt Krisztus védelmezője) 2019 óta készül. A legújabb drónfotók azt mutatják, hogy többé-kevésbé kész. A szobrot Brazília legdélibb államának, Rio Grande do Sulnak egy kisvárosában, Encantadóban építi a Krisztus Barátai Egyesület (AACristo) nevű helyi szervezet. A hivatalos közlemény szerint a szobor már április végén elkészült, de az azt körülvevő turisztikai komplexum még építés alatt áll, így csak 2023 elején fejeződnek be a munkálatok.

Az acélból és betonból készült szobor 43 méter magas, majdnem 5 méterrel magasabb, mint a riói Megváltó Krisztus szobra, és a világ harmadik legnagyobb Jézus-szobra lesz a jelenleg épülő mexikói, közel 76 méteres szobor és egy lengyelországi 53 méteres emlékmű után. A szobor Genésio Gomes Moura szobrász és fia, Markus Moura alkotása – írja cikkében a CNN.

A gigantikus Jézus-szobor lesz a komplexum fő attrakciója. A szobrot park veszi körül, ahol üzletek, éttermek és kilátók várják majd az odalátogatókat. A brazil sajtó szerint a Cristo Protetor de Encantado-szobor belsejébe liftet is szerelnek, amely a turistákat a Krisztus szíve magasságában lévő kilátóhoz viszi.

„Lesz egy üvegnyílás, ahonnan az emberek filmet készíthetnek vagy lefotózhatják a völgyet”

– mondta Artur Lopes de Souza, a projekt vezetője.

A projekt várható összköltsége körülbelül 353 000 dollár (127 millió forint), és az AACristo adományokat gyűjt a befejezéséhez. A remények szerint az új szobor fellendíti a turizmust Encantado városában és a környékén. A turisták jelenleg is látogathatják a szobrot, szombaton és vasárnap.

Ajánljuk még