logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orosz kémrepülőt kényszerítettek távozásra a német Eurofighterek

| Szerző: hirado.hu
A német hadsereg, a Bundeswehr két Eurofighter típusú vadászrepülőjének kellett kikísérnie egy orosz felderítőgépet a Balti-tenger légteréből – adta hírül a DPA német hírügynökségre hivatkozva kedden a Focus Online.

Az orosz kémrepülőgépet a Balti-tengeren található észak-németországi Rügen sziget közelében észlelték a német hadsereg radarjai. A riasztásra a Bundeswehr két, Eurofighter típusú vadászgépe szállt fel a mecklenburg-elő-pomerániai Laage légibázisról – jelentette a DPA német hírügynökség.

A két német vadászgép a Németországtól távolabb eső nemzetközi légtérbe kísérte az orosz gépet, incidens nem történt.

Légtérsértésekről számolt be Dánia és Svédország is

A közelmúltban hasonló esetek történtek Dániában és Svédországban is, számolt be a Focus Online. Jeppe Kofod dán külügyminiszter vasárnap berendelte a koppenhágai orosz nagykövetet a helyzet tisztázására. A külügyminiszter ezt azzal indokolta, hogy egy orosz katonai repülőgép lépett be Dánia légterébe.

Svéd források szerint egy orosz AN-30-as légcsavaros repülőgép megsértette a svéd légteret a Dániához tartozó Bornholm szigetétől keletre. Március elején pedig négy orosz vadászgép hatolt be a Svédország feletti légtérbe – írja a Focuis Online.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még