logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem kímélik a legkisebbeket – „transzgyerekeket” bemutató sorozat indul a Discovery+ csatornáján

| Szerző: hirado.hu
Drag generáció címen indít sorozatot a Discovery+. A kifejezetten fiatalokat célzó sorozat öt önmagát transzneműként meghatározó gyereket és családjukat mutatja be, népszerűsítve ezzel az életformát. Nem egyedülálló a genderideológia ilyenformán való terjesztése a médiaóriásoknál. A Disney már évek óta igyekszik érzékenyíteni a legkisebbeket a különböző LMBTQ-életmódokra és -identitásokra.

A „Generation Drag” kifejezés azokra a drag queennek nevezett önmagukat transzneműként meghatározó személyekre vonatkozik, akik erős sminkben, kirívó ruhákban lépnek fel többnyire éjszakai műsorokban, jellemzően születési nemükkel ellentétes neműnek maszkírozva, s akik napjainkban már óvodásoknak és kisiskolásoknak is tartanak felolvasásokat.

A műsor hivatalos ajánlója szerint a hatrészes sorozat öt tinédzsert és családját követi nyomon, miközben nyilvános előadásra készülnek Dragutante-ban, egy olyan show-műsor keretében, amely kifejezetten LMBTQ+ fiatalok önkifejezési platformjaként lett megtervezve. A műsor „bensőséges” bepillantást enged ezeknek a családoknak az életébe, akik „bátran támogatják gyermekeiket a valódi identitásuk felé vezető úton”.

A vasárnap.hu felhívja arra a figyelmet, hogy a Disney már évek óta igyekszik érzékenyíteni a legkisebbeket a különböző LMBTQ-életmódokra és -identitásokra. Nem fantazmagória tehát az a veszély, amely fiataljainkra leselkedik, s amelyet a kormány a gyermekvédelmi törvény segítségével próbál mederben tartani, a Disney rajzfilmóriás ugyanis nemrég jelentette be, hogy a jövőben a filmjei szereplőinek 50 százaléka LMBTQ+ vagy más kisebbség tagja lesz.

A rajzfilmóriás törekvései nem maradtak válasz nélkül, petíció indult a CitizenGO oldalán, ahol az aláírók vállalják a Disney-termékek bojkottálását, amíg be nem fejezik a gyerekeket célzó LMBTQ-aktivizmust, és emlékeztetni kívánják őket arra, hogy a családok, a szülők az elsődleges vevőközönségük.

Az LMBTQ-szervezetek és a Disney nem törődnek a szülők jogaival gyermekeik nevelése kapcsán. Valójában azt is mondhatjuk, hogy minél inkább el vannak szigetelve a gyerekek a szüleiktől, annál könnyebben tudják befolyásolni őket” – írják a petíció felhívásában.

A címlapkép: Generation Drag YouTube

Ajánljuk még