logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Spóroljon az adófizetők pénzével, lője le a betörőket!

| Szerző: hirado.hu
A floridai Santa Rosa megye rendőrfőnöke egy sajtótájékoztatón arra biztatta a helyi háztulajdonosokat, hogy lőjék le a betörőket és más betolakodókat, így „spóroljanak az adófizetők pénzével”.

Bob Johnson seriff a múlt héten, április 21-én egy sajtótájékoztatón tette megjegyzéseit, miután a floridai Pace városában négy házba is betörtek, és lövésekről is kaptak bejelentést a környékről. A seriff elmondta, hogy az egyik lakástulajdonos a betörés során rálőtt a betolakodóra, de nem találta el a férfit – írta a MySunCoast floridai hírportál.

Brandon Harrist pillanatokkal azután fogták el, hogy kiugrott egy ház ablakán, miközben üldözték a rendőrök” – mondta Johnson.

Harris többrendbeli betöréses lopás és rongálás vádjával néz szembe, és csak 157 500 dolláros – több mint 56 millió forintos – óvadék ellenében védekezhet szabad lábon.

 

A sajtótájékoztatón a seriff kifejtette: nem egyértelmű, hogy melyik lakástulajdonos lőtt a gyanúsítottra, de biztosította az illetőt, hogy nem kerül bajba.

Gondolom, azt hiszik, hogy valami rosszat tettek, pedig nem. Ha valaki betör a saját házadba, nyugodtan lelőheted Santa Rosa megyében. Tulajdonképpen jobban örülünk, ha így tesznek

– mondta Johnson seriff.

A rendőrfőnök még ennél is tovább ment, és meghívta a férfit, hogy vegyen részt a seriff hivatalának fegyverhasználati tanfolyamán, mondván, „sokkal jobban fog lőni, és remélhetőleg az adófizetők pénzét is spórolja ezzel”.

Ajánljuk még