logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Reagált saját halálhírére a futballvilág legendája

| Szerző: hirado.hu
A világot bejárt sajtóhírek ellenére mégsem halt meg Mino Raiola, a világ labdarúgásának legismertebb játékosügynöke. A csütörtökön szárnyra kelt hamis híresztelés szempillantás alatt a híroldalak címlapjára került, egy órával később azonban maga Raiola jelentkezett a Twitteren: köszöni szépen, de még él.

 

Április 28-án kora délután az olasz sajtó közölte a gyászhírt: 54 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Mino Raiola, a futballvilág egyik legbefolyásosabb játékosügynöke.

Miután a halálhír Olaszországból indulva villámgyorsan bejárta a világhálót, a holland NOS hírportál beszámolt róla, hogy Raiola asszisztense, José Fortes Rodríguez cáfolta az ügynök haláláról szóló híreket.

„Mino nincs jól, de nem halt meg” – idézte a lap Rodríguezt.

Csütörtökön, közép-európai idő szerint fél három körül pedig már Raiola hivatalos Twitter-csatornáján is megjelent egy üzenet, ami végleg szertefoszlatta a gyászhíreket és tisztázta a helyzetet.

„A jelenlegi egészségügyi állapotom, ha valakit érdekel: az elmúlt négy hónapon belül már másodszor akasztanak ki azzal, hogy a halálhíremet keltik. De úgy tűnik, még újraéleszteni is képesek”

– olvasható a játékosügynök bejegyzésében.

Mint arról az M4sport.hu beszámolt, a kellemetlen ügyre a Raiolát Milánóban kezelő orvos, Alberto Zangrillo tette fel a pontot, az olasz ANSA hírügynökségnek adott nyilatkozatával ugyanis végleg bebizonyosodott, hogy az olasz sajtó nagyot tévedett.

„Felháborítanak az újságírók telefonhívásai, akik egy olyan ember életéről állítanak valótlanságokat, aki közben a túlélésért küzd”

– fogalmazott Zangrillo.

Az 54 éves futballügynök az utóbbi időszakban sokat betegeskedett, január elején az intenzív osztályra került, sürgősen meg kellett műteni, az állapotával kapcsolatban azonban az orvosai nem árultak el részleteket. Sajtóértesülések szerint múlt szerdán ismét kórházba szállították, mivel hosszan tartó betegséggel küzd.

Az olasz–holland származású Raiolát a futballvilág egyik legellentmondásosabb alakjának tartják, kíméletlen tárgyalási stílusáról és módszereiről ismert. Ügyfelei között olyan világklasszis játékosokat találunk, mint Erling Haaland, Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma, Zlatan Ibrahimović, Matthijs de Ligt, Marco Verratti vagy Mario Balotelli.

Raiola a Forbes becslése szerint a különféle jutalékokból csak 2020-ban körülbelül 84,7 millió dollárt (mintegy 26,8 milliárd forintot) keresett.

A címlapfotón Mino Raiola. (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még