logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elcsalták a nagymamát, hogy elrabolhassák a három hónapos kisbabát

| Szerző: hirado.hu
A San Jose-i rendőrség kedd este nyilvánosságra hozta a gyanúsítottak nevét a három hónapos Brandon Cuellar elrablásának ügyében. Ezzel egy időben a bűncselekmény legújabb részleteire is fény derült.

 

A kedden őrizetbe vett 28 éves Jose Roman Portillo, a 43 éves Yesenia Guadalupe Ramirez és a 37 éves Baldomeo Sandoval részletesen megtervezte a gyerekrablást – írta az ABC7 News.

A nyomozás kiderítette, hogy Ramirez kapcsolatban állt a kisfiú nagymamájával, aki a bűntény idején az édesanya távollétében az unokájára vigyázott. Ramirez egy San Jose-i templomban ismerkedett meg a kis Brandon nagymamájával, és miután a nőtől tudomást szerzett a kisfiúról, hamarosan megszállottan érdeklődni kezdett iránta.

Közvetlenül az elrablást megelőzően Ramirez meggyőzte a nagymamát, hogy menjenek el együtt egy közeli bevásárlóközpontba. Miután visszatértek, Portillo észrevétlenül besurrant a házba egy babahordozóval. Amíg a nagymama éppen a megvásárolt holmit pakolta ki a konyhában, a férfi a hordozóba fektette a kiságyában pihenő kisbabát, letakarta egy lepedővel és kisétált a házból.

Kapcsolódó tartalom

Az egyik szomszéd ház biztonsági kamerája azonban rögzítette a Brandonnal a kezében nyugodtan sétálgató férfit, a felvétel nagyban hozzájárult a tettesek későbbi leleplezéséhez.

A harmadik gyanúsított, Sandoval valószínűleg Ramirezzel hozható közelebbi kapcsolatba, a rablásban játszott szerepe azonban egyelőre még tisztázatlan. Portillót, Ramirezt és Sandovalt betöréssel és gyermekrablással vádolják, a rendőrség közlése szerint azonban a vádak még változhatnak, mivel még az indíték nem ismert.

Brandon Cuellart a nyomozók kedden, több mint 20 órás keresőakció után találták meg épségben egy buszlimuzinban a San Jose-i Mather Drive és az N. Jackson Avenue sarkán, körülbelül negyedórányira a háztól, amelyből elrabolták.

A járművet, amely a rablás idején a ház közelében parkolt, egy ismeretlen szemtanú vette észre a rendőrség által közzétett fotó alapján.

Christian Camarillo őrmester, a San Jose-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy sem a kisfiú édesanyja, sem a nagymama nem kíván nyilatkozni az ügyben. Az édesapáról kiderült, hogy jelenleg börtönben ül, de Camarillo szerint az ok, amiért elítélték, semmilyen módon nem hozható összefüggésbe a fia elrablásával.

A címlapfotón a háromhónapos Brandon Cuellar elrablása. (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még