logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hidvéghi: Ha igazak lennének a korrupciós vádak, nem lenne folyamatos a növekedés Magyarországon

Ha igazak lennének az Európai Unió korrupciós vádjai, akkor Magyarországon nem lenne évek óta folyamatos a gazdasági növekedés – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a La faute a l'Europe? című francia vitaműsorban.

Hidvéghi szerint ezek a vádak újabb példái annak, hogy Brüsszel politikai zsarolásra használ fel olyan fontos ügyeket és eszméket, mint a korrupció vagy a jogállamiság egy konzervatív, kereszténydemokrata kormány ellen.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által vizsgált ügyekben átlagosan az esetek 37 százalékában történik vádemelés – magyarázta Hidvéghi. Franciaországban és Magyarországon 67 százalék, míg Ausztriában 25 százalék ez az arány. A képviselő szerint ez is azt mutatja, hogy az Európai Uniónak nincs szilárd viszonyítási alapja, mikor a korrupcióról beszél.

A képviselő szerint Brüsszel képtelen elfogadni a magyar nép szuverén döntését, pedig az egyértelmű, hiszen a Fidesz idén sorozatban negyedszer aratott elsöprő győzelmet a választásokon.

Szerinte ez egyszerre jelenti az Orbán Viktor magyar kormányfő által vallott politikai irányvonal sikerét, valamint a Brüsszelből érkező vádak és politikai nyomásgyakorlás elutasítását.

Ajánljuk még