logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Földbe csapódott a levegőben helyet cserélő pilóták egyik gépe

| Szerző: hirado.hu
Hajmeresztő kaszkadőrmutatványt kísérelt meg két pilóta az Egyesült Államokban, ám a bemutató nem a tervek szerint alakult. Az unokatestvérek a látványos attrakció során két Cessna 182-es típusú repülőgéppel szálltak fel, majd a levegőben átugrottak egymás gépébe. Ezután biztonságban le kellett volna tenniük a két repülőt, azonban az egyik Cessna irányíthatatlanná vált.

Két kaszkadőr repülőgépcserét kísérelt meg vasárnap délután Arizonában, ám a bemutató balul sült el – írta a New York Post.

A két ejtőernyős kaszkadőr, Luke Aikins és Andy Farrington a mutatvány során egymás repülőjébe ugrott át, méghozzá úgy, hogy a helycsere idejére a két gép irányító nélkül maradt. A pilóták sikeresen végrehajtották a vérfagyasztó cserét, ám utána az a Cessna, amibe Farrington érkezett meg, irányíthatatlanná vált. Próbálta átvenni uralmát a gép felett, azonban nem járt sikerrel, így végül ejtőernyővel ért földet, a repülő pedig a földbe csapódott.

Aikins gépénél is problémák merültek fel. Miután megérkezett a fedélzetre erősen ingadozni kezdett a Cessna magassága. A problémát sikerült korrigálnia, majd sikeresen landolt, ezzel pedig ő lett az első pilóta a világon, aki a levegőben kiszállva egy általa vezetett repülőgépről átült egy másikba, majd biztonságban letette a gépet.

Ajánljuk még