logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Tudjuk, hogy bűncselekmény, de akkor is jönni fogunk” – videóriport a szerb–magyar határról

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Miközben Magyarország több mint hatszázezer menekültet fogadott be Ukrajnából, tovább zajlik a védekezés a déli határon az illegális migráció ellen. A hirado.hu forgatócsoportja Szerbiában járt, hogy kiderítse, milyen körülmények uralkodnak hazánk közvetlen szomszédságában. „Ez a határ kemény. Nehéz átjutni. Vannak olyanok, akik már 24-25 alkalommal is megpróbálták” – nyilatkozta az egyik migráns lapunknak. Egy másik illegális bevándorló pedig arról beszélt, bár tudják, hogy az illegális határsértés bűncselekmény, de újból és újból jönni fognak.

A magyar–szerb határ szerbiai oldalán járt a hirado.hu forgatócsoportja, ahol az átkelőhöz közeli Horgoson megdöbbentő körülményekre bukkant. A település melletti tanyát ugyanis teljesen elfoglalták az illegális bevándorlók.

A helyszínen az egyik – állítása szerint – afgán migráns a hirado.hu-nak azt mondta: „Ez a határ kemény. Nehéz átjutni. Vannak olyanok, akik már 24-25 alkalommal is megpróbálták, de letartóztatták őket és visszadobták őket ide”.

Másnap stábunk ismét találkozott a férfival, aki ekkor már taxira várt, hogy eljusson Szabadkára fodrászhoz, ahol új cipőt is tervezett venni.

Horgos központjában egy másik illegális bevándorló arról beszélt, hogy „ha fizetsz eljutsz Horgosra, ha nem fizetsz mehetsz vissza Macedóniába” . Majd hozzátette, hogy már többször megpróbált átjutni a határon. Ha a rendőrség elfogja, visszaviszi Szerbiába, de három-négy nap múlva újrapóbálkozik.

Stábunk a szabadkai vasútállomáson is járt, ahol az elhagyatott vagonokba migránsok költöztek be. Egyikük azt mondta: „Tudjuk, hogy bűncselekmény, de újból és újból jönni fogunk”.

Ajánljuk még