logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy kertes ház alatt aludta végig a telet a medvecsalád

| Szerző: hirado.hu
Egy kaliforniai család egész télen furcsa zajokat, már-már horkolásra hasonlító hangokat hallott, melyekről később kiderült, öt medve decembertől áprilisig a házuk alatt aludta téli álmát.

Egy kaliforniai család a múlt héten végre rájött, mi lehet a furcsa dübörgés és horkolás forrása – egy anyamedve és négy bocs a házuk alatt aludta téli álmát. Az öttagú család 2021 decemberében találta meg a számára megfelelő helyszínt az alváshoz, és egészen addig ott pihent, amíg el nem jött a tavasz – írja az NBC News. 

A Bear League-csoport – amely a medvék élőhelyének megőrzésén, és a bajba jutott medvék segítésén dolgozik a Kalifornia államban megtalálható Tahoe-tó környékén – osztotta meg a család elképesztő történetét. A medvementő csoport a posztban továbbá figyelmeztette a környékbeli lakosokat, hogy a házuk alatti kúszóteret kerítsék be, nehogy hasonló helyzetben találják magukat.

A Facebook-bejegyzésben leírták, hogy az anyamedve három kölykével és egy örökbe fogadott boccsal a telet egy Tahoe-tó környéki ház alatti kúszótérben töltötte. A medvék decemberben költöztek be téli „rezidenciájukba”.

A család a tél folyamán „bizonyos dübörgő, horkolásszerű hangokat” hallott, azonban figyelmen kívül hagyták a titokzatos zajokat, mert állításuk szerint egyszerűen nem volt értelmük, nem tudták megmondani, hogy honnan jöhetnek, és mik lehetnek. Azonban amikor az állatok felébredtek, az otthon lakói már sejtették, hogy medve lehet a ház alatt.

A lakók hívták a medvementőket, akik segítettek beterelni a medvecsaládot az erdőbe, valamint gondoskodtak arról, hogy a házban élő család is sértetlen maradjon. „A lakók egészen addig nem tudták, hogy öt medve van a házuk alatt, amíg oda nem értünk, és ki nem hívtuk a búvóhelyükről őket” – mondta Ann Bryant, a Bear League ügyvezető igazgatója.

A Bear League szerint gyakori, hogy a Tahoe-tó környékén a medvék ilyen területeket keresnek a téli hónapokra.

Ajánljuk még