logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Terrorcselekmény meghiúsításáról számoltak be Sztavropolból az orosz hatóságok

Őrizetbe vették a dél-oroszországi Sztavropolban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik követőjét, aki merényletet tervezett a helyi közlekedési infrastruktúra egyik létesítménye ellen – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolati központja.

Az FSZB közleménye szerint a gyanúsított az iszlamista terrorszervezet külföldről érkezett utasításai alapján cselekedett. A merényletre készülő férfi lakásán házi készítésű pokolgép összeszereléshez szükséges robbanóanyagot és roncsoló elemeket találtak.

A fogvatartott beismerő vallomást tett – tájékoztatott a biztonsági szolgálat. Terrorcselekmény előkészítése címén indult ellene eljárás.

Csütörtökön az FSZB azt közölte, hogy az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten hiúsított meg IÁ-terrorcselekményt, és Szimferopolban őrizetbe vett egy orosz állampolgárt, aki a krími tatár iszlám önkéntes zászlóalj vezetőinek utasítására vasúti sínek felrobbantására készült. A zászlóalj részt vesz az orosz hadsereg elleni harcokban Ukrajnában.

Múlt hétfőn az FSZB az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaság székvárosában, Cserkesszkben vett őrizetbe három orosz állampolgárt, akit szintén azzal gyanúsított meg, hogy az Iszlám Állam megbízásából készített elő merényletet.

Ajánljuk még