logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szerbiában poszt-Covid rendelőket nyitottak a fertőzés következményeinek kezelésére

Szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség vagy akár depresszió is lehet a koronavírus-fertőzés tartós következménye, ezek kezelésére Szerbiában úgynevezett poszt-Covid rendelőket alakítottak ki.

Petar Seferovic kardiológus a szerbiai közszolgálati televízióban hétfőn arról beszélt, hogy noha a járvány lecsengőben van, a koronavírus-fertőzésnek tartósabb következményei is vannak. Mint mondta, az orvosok rájöttek, hohy a koronavírus a szervezet leggyengébb részeit támadja meg, így olyan betegségek alakulnak ki, amelyek korábban csak lappangtak, a fertőzés pedig felgyorsította a kialakulásukat.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában hétfőre 510-zel 2 001 654-re, Koszovóban 23-mal 227 976-ra, Montenegróban pedig 88-cal 234 707-re növekedett. Észak-Macedóniában a járvány kezdete óta 309 062, Bosznia-Hercegovinában pedig 376 699 fertőzöttet regisztráltak.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hárommal 15 956-ra nőtt. Koszovóban és Montenegróban nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma előbbi helyen 3138, utóbbi országban pedig 2713 maradt. Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina nem közölt adatokat arról, hogy mennyien haltak meg az utóbbi 24 órában, az összesítés szerint a járvány kezdete óta a koronavírus-fertőzés következtében Észak-Macedóniában 9721-en, Bosznia-Hercegovinában pedig 15 756-an vesztették életüket.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még