logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meddőséget okozó alsóneműt árul gyerekeknek a transz divattervező

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Olyan alsóneműket árul gyermekeknek egy brit divatcég, amelyek leszorítják a nemi szerveket. A méretezés alapján már négyéves kortól hordhatóak a ruhadarabok, azonban az orvosok komoly egészségügyi kockázatokra hívták fel a figyelmet.

 

Gyermekek veszélyeztetésével vádolnak egy céget, ami olyan alsóneműket dobott piacra, amik „lelapítják” a gyermekek nemi szervét – írta a DailyMail.

A kérdéses ruhadarabokat forgalmazó cég névadója a transznemű Carmen Liu. A céget Liu alapította és az Egyesült Királyság első olyan márkájának tartja, amely ilyen fajta, úgynevezett „lelapító alsóneműket” tervez.

A pamut alsóneműk hármas pakkokban kaphatóak körülbelül 15 ezer forintnyi összegért. A legkisebb kapható méretet 58 és 61 centiméter közötti csípőméretre tervezték, melybe már a négyéves korú gyermekek is beletartoznak. A legnagyobb méret a 97 centiméteres átmérő, mely már a tinédzserekre és felnőttekre is jó.

A cég weboldalán, a gyermeknek szánt ruharészleg szekcióban ismertetik, hogy Carmen Liu a „transznemű lányok” és a nem bináris nemi identitású gyermekeket számára nyújt segítséget, hogy „megtalálják valódi énjüket”.

„Elborzaszt az eset. Ezeknek a termékeknek a készítői és forgalmazói megszegik a gyermekjogi törvényt és visszaélnek az NHS (Országos Egészségügyi Szolgálat) gyermekekre vonatkozó egészségügyi kritériumaival” – mondta Emma Nicholson konzervatív párti parlamenti képviselő, majd hozzátette: „A gyermekeknek joguk van az egészséghez, ezek a ruhaneműk hordása azonban nem egészséges. Feljelentést teszek, hogy megvédjem a gyermekek jogait.”

Az érintett alsóneműk viselését az orvosok sem támogatják, ugyanis maradandó károsodást és meddőséget okozhat.

Shiban Ahmed gyermekorvos elmondta, hogy a herék azért találhatóak a testen kívül, mert alacsonyabb hőmérsékletre van szükségük. Ha tartós nyomásnak vannak kitéve, valamint magasan felnyomva tartják őket, akkor a spermiumokat termelő sejtek elpusztulnak, tehát meddőséget okozhat.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még