logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kedvenc tévés főcímdalával csalogatták haza a rég elszökött papagájt

| Szerző: hirado.hu
Megtaláltak egy három évvel ezelőtt elszökött nimfapapagájt, miután a madár leszállt egy régi lakóhelyéhez közeli templom tornácára az Egyesült Államokban.

A pennsylvaniai Ephratában egy család kedvenc papagája három évvel ezelőtt megszökött, és azóta sem hallatott magáról – írta a Fox News.

Nemrégiben egy nő, aki a helyi templomban dolgozik, egy nimfapapagájt talált, amely a tornácon ült és nem repült el.

„Sárga tolla volt, az arca pedig narancssárga. Arra gondoltam, hogy biztos valakinek a háziállata lehet a madár” – mesélte Emily Duncan, aki értesítette az egyik állatmentő szervezetet. Időközben a megérkezett a templom lelkésze, aki egy doboz segítségével befogta a madarat.

A szabadsághoz szokott papagáj azonban nem sokáig tűrte a bezártságot, addig ügyeskedett, amíg a doboz fedele le nem esett és ismét megszökött.

Ezután a kiérkező állatmentő szolgálat fogta be az elszabadult madarat.

A papagájról közzétettek egy fotót is, amire a mintegy 25 kilométerre fekvő Ephratából válaszolt is egy család. A kép alatt leírták, hogy Lucky nevű házi kedvencük három éve szökött meg, és nagyon hasonlít a most megtalált madárhoz.

A madár azonosítása érdekében a családfő azt javasolta, hogy játsszák le neki az Andy Griffith Show című tévéműsor főcímdalát, a madaruknak ugyanis ez volt az egyik kedvenc dala, amire mindig táncolt és fütyörészett.

A dal lejátszásakor a nimfapapagáj hamar táncra perdült, ez pedig megerősítette, hogy ő Lucky.

Lucky régi gazdái jelenlegi helyzetük miatt sajnos nem tudták visszafogadni a madarat, ezért az állatmentő szervezetnél fogadta be. „Sok mindenen ment keresztül az elmúlt években, stabil körülményeket szeretnénk számára biztosítani. Mindenki szeretni fogja nálunk” – mondta Libby Rannels az állatmentő szervezet munkatársa. Az állatmentő szolgálat döntése alapján Lucky náluk marad az iroda háziállataként, ahol folyamatos figyelemben és megfelelő ellátásban részesülhet.

Ajánljuk még