logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már négy halottja van a lengyel bányában történt földmozgásnak

Négy bányász holttestét találták meg a mentőalakulatok vasárnap, a dél-lengyelországi Zofiówka szénbányában a hét végén bekövetkezett földmozgás után, hat társukat még továbbra is keresik – jelentette be a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW).

A Jastrzebie városban működő bányában, mintegy 900 méteres mélységben szombat hajnalban történt földmozgás, melynek következtében robbanással nem járó metángázszivárgást is észleltek.

A térségben dolgozó 52 bányász közül 42-en kimenekültek, 10-en viszont a föld alatt rekedtek. Szombat este a mentőalakulatok azt közölték, hogy megközelítettek négy vájárt a tárnában, de nem észleltek náluk életjeleket. Vasárnap megerősítették  mind a négy bányász halálát.  A JSW beszámolása szerint az elhunytak mintegy harmincévesek voltak.

Kapcsolódó tartalom

Hat eltűntet tovább keresnek, a magas metánkoncentráció és a   harminc foknál magasabb hőmérséklet miatt azonban a mentőakció lassan halad  – tették hozzá a JSW részéről.

Ezen a héten ez volt a második bányaszerencsétlenség a sziléziai bányákban. A Pniówek nevű, Pawlowice községben működő szénbányában szerdán bekövetkezett metánrobbanásban legalább öt ember meghalt, húsz sérültet kórházba vittek.

Pawlowicében újabb robbanások miatt pénteken fel kellett függeszteni a mentést, miután a föld alatt rekedt hét bányászt kereső mentők közül is többen megsérültek.

Ajánljuk még