logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A LIBE-bizottságban állt ki Magyarország mellett a spanyol politikus

| Szerző: hirado.hu
Jorge Buxadé spanyol képviselő az Európai Parlament LIBE bizottságának ülésén szólalt fel Magyarország mellett – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Orbán Balázs közösségi oldalán egy rövid videót is megosztott, melyben Jorge Buxadé spanyol európai parlamenti képviselő szólal fel a LIBE-bizottság ülésén.

Jorge Buxadé kiemelte, hogy Magyarország teljesen demokratikus. Magyarország jogállam, van alkotmánya, amely garantálja a magyar állampolgárok jogait, van parlamentje, amely az alkotmánynak megfelelő törvényeket hoz, és működő igazságszolgáltatási rendszere – mondta a spanyol európai parlamenti képviselő. Majd hozzátette: többek között ezért is vették fel Magyarországot az Európai Unióba.

Továbbá Magyarországról azt is elmondta, hogy egy olyan ország, ahol szabad a média, és ahol április 3-án egy zökkenőmentes választást tartottak, amit Jorge Buxadé választási megfigyelőként személyesen is ellenőrzött.

A képviselő rámutatott arra is, hogy a választásokon a Fidesz, Orbán Viktor miniszterelnök pártja nyerte, a szavazatok több mint 50 százalékával, ami 8 százalékpontos növekedést jelent az előző választásokhoz képest.

Jorge Buxadé a LIBE-bizottság ülésén azt is elmondta: „Tudom, hogy azt szeretnék, ha Orbán nem létezne, sem a Fidesz, sem bizonyos pártok, és mindegyiket betiltanák. De ez a demokrácia.”

A Fidesz győzelme pedig mindazok ellenére történt, hogy az Európai Bizottság állandóan beavatkozik, hogy az Európai Parlament a pénzek befagyasztásával fenyegetőzik, hogy a vizsgálóbizottságok nem voltak érdekeltek abban, hogy bármit is kivizsgáljanak, és több száz vita volt ebben a parlamentben – fogalmazott a spanyol képviselő.

Ezután Jorge Buxadé kifejtette, hogy szerinte az európai baloldal még nem heverte ki a sokkot, és már nem szeretik a demokráciát. Ugyanis Magyarországon az ellenzék volt az, aki népszavazást kért a magyar Parlament által elfogadott törvényről. És amikor a népszavazást kiírták, az ellenzék bojkottálta azt.

Majd a képviselő hozzátette:

Én és az európaiak millió, valamint ezeknek az európaiaknak a több ezer képviselője az Unió intézményeiben és a tagállamokban, mi is úgy gondoljuk, hogy a gyerekeket nem szabad szexualizálni az iskolákban”.

Jorge Buxadé szerint továbbá nem Magyarország lesz az utolsó ország, amely törvényeket fogad el a gyermekek ártatlanságának, illetve a szülők azon jogának védelmére, hogy lobbicsoportok helyett ők neveljék a gyermekeiket.

Majd kiemelte, hogy a magyar Parlament által elfogadott törvények is erről szólnak, azok a törvények, amelyekre a LIBE-bizottság vitájában is hivatkoznak, és „amelyeket biztosan nem olvastak el”.

A spanyol képviselő szerint

„ami miatt aggódni kellene, az paradox módon az, hogy bármelyik homoszexuális nyugodtabban sétál Budapest utcáin, mint az önök által létrehozott multikulturális negyedekben vagy no-go zónákban, ahol a homoszexuálisok élete és szabadsága veszélyben van”.

Ajánljuk még