logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rakétatámadás érte Odesszát, többen meghaltak

Rakétatalálat érte az Ukrajna délnyugati részén fekvő Odesszát, a támadásban öten meghaltak, tizennyolcan pedig megsebesültek – közölte szombat délután a kijevi elnöki hivatal.

Nem sokkal korábban az ukrán haderő arról adott tájékoztatást, hogy két rakéta csapódott be a fekete-tengeri kikötővárosban, amelyek egy katonai létesítményt és két lakóépületet találtak el. Azt is közölték, hogy az ukrán légvédelem két másik rakétát megsemmisített – jelentette a Reuters hírügynökség.

Az AFP hírügynökség szerint az ukrán légierő a Facebook oldalán viszont azt közölte, hogy az orosz erők rakéták egész sorozatát lőtték ki Tu-95-ös bombázó repülőgépekről, amelyből két rakéta talált el katonai létesítményt, két másik rakéta pedig lakóépületeket, két rakétát pedig az ukrán légvédelmi rendszer lőtt le.

„Az Odessza elleni orosz rakétatámadások egyetlen célja a terror, a megfélemlítés” – írta Twitter-oldalán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, és arra hívott fel, hogy húzzanak “falat a civilizált világ és a barbárok közé, akik békés városokat támadnak rakétákkal”.

 

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy az orosz hadsereg „nagy pontosságú és nagy hatótávolságú rakétákkal” csapást mért az Odessza közelében fekvő katonai repülőtéren létesített jelentős fegyverraktárra, amelynek tartalmát az Egyesült Államok és európai országok szállították az ukrán hadseregnek.

Az orosz hadsereg a nap folyamán 22 ukrán katonai célpontot támadott nagy pontosságú rakétákkal, és e támadások során megsemmisített három ukrán fegyver- és lőszerraktárt Kramatorszk és Iljicsevka térségében – tette hozzá a tárca.

Ajánljuk még