logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Téves riasztás miatt kiürítették az amerikai törvényhozás épületét

Az amerikai rendőrség téves riasztás miatt szerdán kiürítette a washingtoni törvényhozás épületét azt követően, hogy lehetséges fenyegetésként értékelt egy olyan repülőgépet, amely médiajelentések szerint ejtőernyős bemutatón vett részt a fővárosi baseballstadion felett.

A helyi idő szerint este fél hétkor kiadott riasztást kevesebb mint 20 perccel később lefújták.

A Capitoliumot ma este elővigyázatosságból kiürítették. Nincs fenyegetés” – mondták a bűnüldöző szervek tisztviselői.

Az NBC tévécsatorna szerint egyszerű és kínos kommunikációs probléma állt az evakuálás hátterében. A fenyegetést valójában az amerikai hadsereg ejtőernyősei jelentették, akiket repülőgépről dobtak le, hogy részt vegyenek egy meccs előtti előadáson a baseballstadionban, amely kevesebb mint két kilométerre található a Capitoliumtól.

A kongresszusban vélhetően csak kevesen voltak, mert jelenleg sem a szenátus, sem a képviselőház nem ülésezik. „Most volt egy nagyon stresszes 15 percünk, de örülünk, hogy mindenki biztonságban van” – üzente Teresa Leger Fernandez új-mexikói képviselő.

A Capitolium továbbra is rendkívüli felügyelet alatt áll, miután tavaly január 6-án Donald Trump akkori elnök gyújtóhangú beszédét követően erőszakos tüntetők rohanták meg az épületet, ahol a Kongresszus éppen a Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét jelentő választási eredményt hitelesítette.

Ajánljuk még