logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hűtőbe bújva élte túl a több mint száz emberéletet követelő földcsuszamlást

| Szerző: hirado.hu
Ítéletidő pusztított a Fülöp-szigeteken, ahol a vihar földcsuszamlást indított el. Egy kisfiú gyors észjárásának köszönhetően megmenekült, miután bebújt egy hűtőbe, és ott vészelte át a katasztrófát.

Hihetetlen módon, egy hűtőszekrénybe bújva élte túl a halálos fölcsuszamlást egy Fülöp-szigeteki fiú Baybay városában – írta a New York Post.

A 11 éves Jasme és családja éppen otthon volt, amikor egy hatalmas trópusi vihar sárlavinát indított el lakóhelyükön. A saras törmelékhalom másodpercek alatt elárasztotta a házukat, és a leleményes kisfiú, hogy megmeneküljön, gyorsan beugrott a hűtőszekrénybe, csakúgy, mint Indiana Jones a Kristálykoponya királysága című kalandfilmben.

A hűtőszekrényt egy folyópartig sodorta az ár, ahol egy rendőr talált rá a fiúra. Értesítette a mentőszolgálatot, és kimentették a kisfiút. Húszórányi kuporgás után Jasme még mindig eszméleténél volt, csodával határos módon „csak” lábtörést szenvedett. Kórházba szállították, a hírek szerint állapota stabil.

A sárlavinát szerencsésen túlélte Jasme 13 éves bátyja is, azonban apjuk elhunyt, anyjukat és kistestvérüket pedig eltűntként tartják számon.

A vihar súlyos pusztítást okozott a Fülöp-szigeteken, legalább 172 ember halálát okozta, és több mint kétmillió ember otthonát tette tönkre.

Ajánljuk még