logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Robbanás történt egy bányában, öten meghaltak

Robbanás történt a Jastrzebiei Széntársaság (JSW) Pniówek sziléziai szénbányájában, négy vájár és egy mentő meghalt, húsz sérültet kórházba vittek, a mentőakció folytatódni fog – közölte szerdán a lengyel média.

A JSW közleménye szerint mintegy 1000 méteres mélységben feltehetőleg metángáz okozta robbanás történt éjfél után. A robbanás térségében 42 bányász dolgozott, húsz kimentett embert égési sérülésekkel kórházba szállítottak.

Délelőtti hatósági beszámolók szerint a föld alatt összesen három embert találtak holtan, a negyedik áldozat azt követően hunyt el, hogy kritikus állapotban kórházba vitték a Siemianowice Slaskie városban működő, égési sérülések kezelésére szakosodott kórházba. Az intézményben jelenleg a bányakatasztrófa kilenc legsúlyosabb sérültjét ápolják.

A bányaszerencsétlenség helyszínére látogatott szerda délután Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Sajtóértekezletén közölte: a halálos áldozatok száma ötre emelkedett, köztük van egy mentő is.

A mentőakció elindítása után, éjjeli három óra körül másik földalatti robbanás is történt, amely eltorlaszolta a mentőcsapat néhány tagját, és számos sérülést okozott a bányászok körében – számolt be a kormányfő.

A mentők továbbra is kutatni fognak hét, a föld alatt rekedt személy után, a mentőakciót azonban a JSW délelőtti közleménye szerint felfüggesztették, hogy intézkedéseket tehessenek újabb metánrobbanás megelőzése érdekében. A helyszínt tűzoltók biztosítják, a sérültek szállításában két mentőhelikopter is segített.

Ajánljuk még