logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ritka rendellenességgel született a kisfiú, nehéz döntést hoztak a szülei

| Szerző: hirado.hu
Egy egészen ritka születési rendellenesség miatt két férfi nemi szervvel született egy kisfiú a brazíliai Sao Paulóban. A difalliának nevezett elváltozást eddig mindössze száz alkalommal regisztrálták a világon.

A két nemi szerv mérete eltérő volt. Az újszülött édesanyja az orvosoknak elmondta, hogy a pici a nagyobbikkal képtelen volt üríteni, ezért a szakemberek megvizsgálták. Kiderült, hogy a kisfiú húgycsöve túl szűk volt, ezért nem tudta átereszteni a vizeletet, így a nagyobbik hímvesszőt két év után kénytelenek voltak eltávolítani – írta a Daily Mail.

A beavatkozásról a sebészek a Journal of Pediatric Urology című orvosi szaklapban számoltak be, azt azonban nem részletezték, hogy miért csak két év után műtötték meg a kisfiút, valamint a nemi szervek méretéről sem adtak információt.

Az orvosok a difallia nevű születési rendellenességet eddig mindössze 100 alkalommal regisztrálták a világon, az első ismert eset a 17. század elejéről származik. A szakértők szerint az állapot ötmillió kisfiú közül csupán egyet érinthet.

Az angol lap korábban beszámolt egy üzbég kisfiúról is, aki két teljesen működőképes pénisszel született, tavaly Irakban pedig megszületett az első fiúbaba a világon, akinek három nemi szerve volt (trifallia).

A címlapfotó illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még