logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hidvéghi Balázs lett az operatív rendőri együttműködésről szóló javaslat uniós parlamenti jelentéstevője

Hidvéghi Balázs, a Fidesz képviselője felel azon javaslatért az Európai Parlamentben, amelynek célja, hogy ajánlások révén tegye hatékonyabbá a tagállamok rendőrségei közötti együttműködést – közölte szerdán a képviselő irodája.

Sajtóközleményében Hidvéghi Balázs kiemelte: az ajánlás egy lépést jelent egy biztonságosabb Európa megteremtésében. „A javaslat ajánlásokkal fogja segíteni a tagállamokat abban, hogy összehangolják a bűncselekmények határon átnyúló formáinak üldözése érdekében tett erőfeszítéseiket többek között az illegális bevándorlás, illetve az embercsempészet megelőzésében és felderítésében” – hangsúlyozta az EP-képviselő.

Hozzátette: „hiánypótló javaslatról van szó, ami nagyban elősegíti majd a tagállamok közötti rendőri együttműködést például olyan esetekben, amikor egy szökésben lévő bűnelkövetőt több tagállam területén keresztül kell üldözni, vagy amikor közös rendőri műveltekre van szükség”. Véleménye szerint kulcsfontosságú, hogy a jelenleg széttartó tagállami gyakorlatok összehangolásával biztosíthassuk azt, hogy egyetlen bűnelkövető se menekülhessen el a felelősségre vonás alól csupán azáltal, hogy átlép egy másik tagállamba.

Ajánljuk még