logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elszánt rendőr buktatta le az elrablását megrendező nőt

| Szerző: hirado.hu
Sherri Papini vádalkut kötött az amerikai ügyészséggel, és beismerte, hogy 2016-ban megrendezte a saját elrablását, az esethez kapcsolódó történetet pedig csupán kitalálta. A 39 éves nő súlyos börtönbüntetésre számíthat.

Papini eltűnését 2016. november 2-án a férje jelentette be. A 39 éves nőt három hétig keresték több amerikai államban, mígnem a rendőrök egy autópálya mellett találtak rá Észak-Kaliforniában, 240 kilométerre az otthonától, összeverve, a csuklóján és a bokáján kötél okozta sebekkel és égési sérülésekkel – írta a The Guardian.

Kapcsolódó tartalom

Papini azt mondta a rendőrségnek, hogy az eltűnése napján futni indult az otthonához közeli erdőbe, ahol két spanyolul beszélő nő fegyverrel fenyegetőzve elrabolta. Az áldozat a támadókról személyleírást is adott az FBI nyomozóinak, és elrablásának részletes történetét is elmesélte. A nő a helyszínen hátrahagyta a mobiltelefonját, egy pár fülhallgatót és néhány szálat szőke hajából.

2020-ban még javában folyt a nyomozás az ügyben, amikor az egyik szövetségi ügynök és kaliforniai seriff bizonyítékokat mutatott meg Papininek, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy az emberrablás történetét kitalálta. A nőt ekkor figyelmeztették, hogy ha hazudik, súlyos bűncselekményt követ el, Papini azonban továbbra is azt állította, hogy elrabolták.

Pár nappal ezelőtt aztán hirtelen megtört a jég, a nő beismerte bűnösségét. Ezzel egy időben a nyomozásban is új fejlemények láttak napvilágot. Az ügyészek szerint Papini az eltűnése napján egy korábbi barátjához utazott a csaknem ezer kilométerrel távolabbra lévő dél-kaliforniai Orange megyébe. A férfival már jóval az eset előtt felvette a kapcsolatot. A rendőrség megtalált egy másik mobiltelefont is, amelyben titkos üzenetváltásokra bukkant Papini és a volt barátja között.

Kapcsolódó tartalom

Miután a hatóság emberei felkeresték a férfit, az beismerte, hogy az „eltűnt” nő nála lakott, majd három hét után egy bérelt autóval visszavitte Észak-Kaliforniába. Papini ezután a saját maga okozta sérülésekkel úgy rendezte, hogy a rendőrség végül megtalálja.

A bírósági beadvány szerint Papinit szorongás, poszttraumás stressz-szindróma és figyelemzavar miatt hosszú ideje terapeuta kezelte. A beadvány tanúvallomásokat is tartalmaz, amelyek szerint a nő régi ismerősei azt állítják, hogy az áldozat korábban többször is hazudott, csak azért, hogy a figyelem ráterelődjön.

Mélységesen szégyellem magam a viselkedésem miatt, nagyon sajnálom a fájdalmat, amit a családomnak, a barátaimnak, mindazoknak a jó embereknek okoztam, akik szenvedtek a történetem miatt, és azoknak, akik keményen dolgoztak, hogy megpróbáljanak segíteni nekem. Életem hátralévő részében azon fogok dolgozni, hogy mindent jóvátegyek” – mondta az ügyvédjén keresztül kiadott nyilatkozatában a 39 éves Papini, akinek csalás vádjával is szembe kell néznie, mivel a megtalálására szervezett kampány során befolyt pénzadományt is elköltötte.

A nő a vádak alapján akár öttől húsz évig terjedő szövetségi börtönbüntetésre is számíthat, az ítélethirdetés leghamarabb július 11-én lehet esedékes.

A címlapfotón Sherri Papini és ügyvédje (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még