logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zuhanyozz kevesebbet! – üzenik Németországban, miközben a magyar kormány mindent megtesz az ország energiabiztonságáért

A kormány mindent megtesz azért, hogy biztosítsa Magyarország energiaellátását – mondta Ankarában Szijjártó Péter, miután török kollégájával tárgyalt. A külügyminiszter szerint a biztonságnak fontos része az energia-biztonság kérdése, így a kormány nem engedi, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát. Brüsszelben közben továbbra is terítéken van az orosz gázra vonatkozó szankciók kérdése – hangzott el az M1 Híradójában.

 

Zuhanyozz kevesebbet! Ha kevesebb vizet használsz, eltűnik az ekcéma, a testszag pedig három hét alatt elmúlik” – ezzel a felütéssel közölt cikket Németország legnagyobb bulvárlapja, a Bild. Egy bőrgyógyászt is megszólaltattak, aki azt mondta: a napi zuhanyzás megszüntetése következtében a jó baktériumok is elszaporodnak a bőrön.

Angliában is kreatív módszerrel próbálják rezsispórolásra bírni a fogyasztókat. Ott az áramszolgáltató egy 18 ezer forint értékű elektromos takarót küld ajándékba a hűséges ügyfeleknek.

Németországban is elszabadultak az árak.

Az M1-nek február elején nyilatkozott egy pékség vezetője, aki arról panaszkodott, hogy az áramszámla 1997-ről 4000 euróra, vagyis a duplájára emelkedett. A gázért pedig havonta a korábbinak több mint ötszörösét kell kifizetniük.

Ennek ellenére több uniós politikus is hangosan követeli az orosz energiaimport betiltását, ami további áremelkedéseket okozna minden területen.

A szankciók mindig terítéken vannak. Ha Ukrajnáról beszélünk, akkor a már meglévő szankciók hatékonyságáról is kell vitatkoznunk és minden bizonnyal az EU külügyminiszterei ma megvitatják, hogy melyek a további lépések” – mondta Joseph Borrell, az európai unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője néhány napja Luxembourgban, miután az újabb oroszországi szankcióscsomagról tárgyaltak az uniós külügyminiszterek.

A tárgyalásokon valahogy mindig felmerül az energiaszankciók ötlete” – jelentette ki Szijjártó Péter. A magyar külügyminiszter kedden Ankarában is megerősítette, hogy

a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország energiaellátását biztosítsa.

„Magyarország energiaellátása mind földgáz, mind kőolaj tekintetében Oroszország irányából zavartalanul történik. Szerződés és menetrend szerint, ebben Törökországnak, mint kiemelt tranzitországnak nagy szerepe van, és miniszter úr arról biztosított a tárgyalásaink során, hogy Törökország ennek a tranzitszerepének a jövőben is meg fog felelni. Így számíthatunk arra, hogy Törökországon keresztül továbbra is akadálytalanul érkezik majd a földgáz Magyarországra. Jelenleg napi 10 millió köbméternyi földgázt szállítunk Magyarországra ezen az útvonalon” – fogalmazott a külügyminiszter.

Szijjártó Péter kiemelte: a kormány nem engedi, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát, ezért – ahogy eddig sem –, ezután sem fogják megszavazni a kőolaj- vagy a földgáz-szállításra vonatkozó szankciókat.

A címlapfotó illusztráció (Fotó: MTI)

Ajánljuk még