logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Visszajár kedvenc pékségébe az édesszájú barnamedve

| Szerző: hirado.hu
Lehetetlennek tűnik elzavarni a Juan Carrito becenévre hallgató barnamedvét. A közép-olaszországi Abruzzóban található Roccaraso városka lakói többször is próbálkoztak ezzel, de a medve mindig visszatért, hogy kedvenc kekszéből nassolhasson.

A kekszimádó medvét száműzték a közép-olaszországi városkából, miután többször is kifosztott egy pékséget.

A helyiek által Juan Carritónak elnevezett emlős több mint 160 kilométert gyalogolt hegyen-völgyön keresztül a roccarasói pékségig, hogy megszerezze kedvenc édességét. A medvét korábban már kétszer elzavarták a városból, hogy ne tudjon kárt okozni, de ösztönei mindig visszacsábítják.

Az abruzzói városka vadőrei azt remélték, hogy le tudják szoktatni Juan Carritót a kidobott szemét megdézsmálásáról, főként azok után, hogy a leleményes emlős a helyi pékségbe is betört, és egy nagy adag frissen sült kekszet fogyaszottt el – írja a brit Daily Star.

A medvét először helikopterrel szállították vissza a vadonba, ám miután felébredt téli álmából, napokon belül visszatért a városba. Ezek után Juan Carrito rövid ideig egy vadaspark vendégszeretetét élvezte, majd a Maiella Nemzeti Parkba szállították, ahonnan szűk három hét elteltével újból visszatért a civilizációba.

A nemzeti park közleménye szerint amióta a medvét visszaengedték a szabadba, nem járt Roccarasóban. Juan Carrito immár egy másik nemzeti parkban él, ahol a korábbiaknál szigorúbban őrzik.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még