logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Titkos NATO-jelentésből derült ki az oroszok haditerve

| Szerző: hirado.hu
Minden eszközzel ki akarja csikarni a győzelmet az ukrajnai orosz csapatok nemrég kinevezett főparancsnoka, Alekszandr Dvornyikov tábornok május 9-ig, a szovjet-orosz világháborús Győzelem napjáig. Erre figyelmeztetnek a nyugati titkosszolgálatok egy bizalmas NATO-jelentésben, amely a Business Insider című üzleti-politikai hírportál birtokába került.

 

Percről percre közvetítésünket az ukrán válságról ide kattintva olvashatja.

A dokumentum szerint Dvornyikov tábornok „nagy valószínűséggel aránytalanul nagy erő” bevetését tervezi a háborús műveleti célok elérése érdekében.

A német Focus Online beszámolója szerint a dokumentumból az is kiderül, hogy az orosz vezérkar

„valószínűleg gyorsan és határozottan, minden rendelkezésére álló eszközt felhasználva” kívánja elérni a a célkitűzéseket, méghozzá azért, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai orosz győzelmet be tudja jelenteni a Győzelem napján szokásos ünnepi beszédében.

Május 9-ét minden évben a náci Németország feletti győzelem napjaként ünneplik Oroszországban, és Putyin elnöksége alatt az egyik legfontosabb ünneppé vált. Moszkvában ezen a napon nagyszabású katonai felvonulásokat tartanak, és Putyin elnök személyesen köszönti a még életben lévő világháborús veteránokat.

Címlapfotón: orosz tengerészgyalogosok menetelnek a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren, 2017. május 9-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Ajánljuk még