logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Oroszország megsemmisítette egy páncélozott járműveket gyártó üzem épületeit Kijevben

Oroszország megsemmisítette egy páncélozott járműveket gyártó üzem épületeit az ukrán fővárosban, Kijevben és egy katonai javítóüzemet Mikolajiv városban – idézte szombaton az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Percről percre közvetítésünket az ukrán válságról ide kattintva olvashatja.

A csapásokat nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverekkel hajtották végre – áll a közleményben. Oroszország egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet is lelőtt a kelet-ukrajnai Harkivi terület Izjum városának közelében – tette hozzá az Interfax az orosz védelmi tárcára hivatkozva.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium hivatalos szóvivője szombaton arról számolt be, hogy az orosz rakétaerők és tüzérség az ukrán egységek 43 ellenőrző pontjára, nyolc, katonai felszereléshez szükséges üzemanyagot szállító konvojra, valamint 760 olyan területre csapott le, ahol az ellenség emberei koncentrálódtak.

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy

szombatra kilenc humanitárius folyosóról megnyitásáról állapodtak meg a civilek kimenekítése érdekében, többek között az ostromlott Mariupolból.

Hozzátette, hogy a kilenc evakuálási folyosóból ötöt az ukrajnai Luhanszk régióban alakítják ki, az ország keleti részén, amely a helyi tisztviselők szerint erős ágyúzás alatt áll. Legalább két civil meghalt és négy megsebesült az orosz támadásokban Ukrajna-szerte – közölték helyi tisztviselők szombaton kora reggel.

Egy ember meghalt, három pedig megsebesült keleti Luhanszk régióban történt lövöldözésben – közölte Szerhij Gaidaj, a régió kormányzója egy online bejegyzésben. Megsérült a gázvezeték Liszicsanszkban és Szeverodonyeckben. Az említett települések gáz és víz nélkül maradtak – írta Gaidaj a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében.

Meneküljenek, amíg még lehet” – tanácsolta Gaidaj egy későbbi bejegyzésében, hozzátéve, hogy buszok állnak azok rendelkezésére, akik készek az evakuálásra.

Egy ember meghalt, egy pedig megsebesült a közép-ukrajnai Poltava régió fővárosa, Poltava közelében lévő kis falu elleni éjszakai támadásban

– közölte a régió kormányzója, Dmitro Lunin a Telegramban közzétett bejegyzésében.

Az elmúlt 24 órában az ukrán erők 64 katonája esett el az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” területén. Erről Eduard Baszurin, a köztársasági védelmi minisztérium tárcájának hivatalos szóvivője számolt be szombaton. Hozzátette, hogy embereik két harckocsit, egy légvédelmi üteget, két páncélozott és egy teherszállító járművet semmisítettek meg.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még