logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elon Musk felvásárolná a Twitter összes részvényét

Elon Musk, az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég alapító-vezérigazgatója ajánlatot tett a Twitter közösségi médiavállalat összes részvényének felvásárlására, miután a múlt héten 9,2 százalék tulajdonlásával ő lett a médiacég legnagyobb részvényese.

A közösségi mikroblog-portál, a Twitter vállalatvezetője csütörtökön jelentette be, hogy Elon Musk részvényenként 54 dollár 20 centes áron, készpénzért megvenné a vállalat fennmaradó részvényeit is. Musk múlt hét óta a vállalat legnagyobb részvényese, ajánlatának összértéke több mint 43 milliárd dollárnak felel meg.

Musk ezt az árat a legjobb és legutolsó ajánlatának nevezte, a bejelentésben pedig elmondta: „azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszem, hogy megvan benne a potenciál ahhoz, hogy a szólásszabadság vezető platformja legyen világszerte”.

Hozzátette: hisz benne, hogy a szólásszabadság nélkülözhetetlen egy működő demokráciában, azonban a múlt heti befektetése óta rájött, hogy „jelenlegi formájában a vállalat nem fogja betölteni ezt a szükségszerű közösségi funkciót”, ezért “a Twitternek magáncég formájában kell megújulnia”.

Miután a Tesla vezérigazgatója a múlt héten megvásárolta a Twitter részvényeinek 9,2 százalékát, a vállalat vezetése felajánlott neki egy helyet a Twitter igazgatótanácsában, de az üzletember végül visszautasította a lehetőséget.

A Twitter egyik beruházója, a szaúdi Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz Ál Szaúd herceg csütörtökön elutasította Elon Musk ajánlatát. Indoklásában kevésnek találta a részvényekért kínált összeget.

Ajánljuk még