logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább nőtt a New York-i metróban elkövetett lövöldözés sebesültjeinek száma

Emelkedett a New York-i metró egyik szerelvényében kedden elkövetett lövöldözés sebesültjeinek száma, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőt. A hatóságok 50 ezer dollár (mintegy 17,4 millió forint) jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

A legfrissebb jelentések szerint legalább 23 ember sérült meg abban brooklyni metróállomásra érkező szerelvényben, amelyben egy fegyveres tüzet nyitott, és több füstbombát eldobott.

Keechant Sewell, a New York-i rendőrség vezetője elmondta, hogy tíz ember sebesült meg a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor sérültek meg, amikor kiszaladtak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be. Öt ember állapota súlyos, de nem életveszélyes. Hozzátette:

egyelőre nem ismerik a gyanúsított indítékát, de nyilvánvaló, hogy erőszakos szándékkal szállt fel a szerelvényre.

James Essig nyomozó elmondta, hogy a rendőrség egy bérelt furgon kulcsát találta meg a helyszínen. A hatóságok szerint a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi, akit nagy erőkkel keresnek.

Kapcsolódó tartalom

A sajtóban megjelent beszámolók szerint a fegyveres gázálarcot öltött mielőtt felrobbantotta a füsttartályokat és tüzet nyitott. A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt félautomata lőfegyvert, továbbá lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint.

A rendőrség 50 ezer dollár (mintegy 17,4 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, amely segít eljutni a furgon bérlőjének tartózkodási helyéhez.

Ajánljuk még