logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elfogták a New York-i metróban elkövetett lövöldözés gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Izraeli katonák lelőttek két palesztin támadót Ciszjordániában

Izraeli katonák lelőttek két palesztin támadót szerdán Ciszjordániában.

A palesztin egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az áldozatok egy 14 éves fiú és egy ügyvéd voltak. A fiatalt, aki gyújtópalackot dobott a katonákra, Betlehem városánál lőtték le.

A 34 éves férfit, aki jogászként dolgozott a Palesztinai Felszabadítási Szervezetnek (PFSZ), Nablusz városában lőtték le József sírjánál, amelyet nemrég ismételten feldúltak a palesztinok. A PFSZ egyik tisztségviselője szerint a férfi éppen iskolába vitte autóval unokaöccseit, s leparkolt az útszélen, miközben a sírhelynél összecsapások alakultak ki a palesztinok és a biztonságiak között. A hadsereg közlése szerint Nablusznál egy fegyveres gyanúsítottal végeztek, de nem tudni, hogy ezzel az ügyvédre hivatkoztak-e.

A nabluszi sírhely helyreállításának idejére izraeli katonák felügyelik a rendet. A hadsereg szerint a nap folyamán palesztinok százai kövekkel és gyújtópalackokkal dobálták meg a katonákat, akik éles lövésekkel és egyéb tömegoszlató eszközökkel válaszoltak. A palesztin egészségügyi tárca szerint heten kaptak lőtt sebet, két ember állapota kritikus.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy mintegy húsz terrorista gyanúsítottat állítottak elő Nabluszban, illetve a térségben végrehajtott szerdai razziák során.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között, mert négy, különböző izraeli városokban végrehajtott terrortámadásban 14 ember vesztette életét. Az izraeli hadsereg fokozta ciszjordániai tevékenységét, a katonák őrizetbe vették különböző terrorszervezetek számos tagját, hogy ezzel megkíséreljék megfékezni az erőszakhullámot.

Ajánljuk még