logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Douglas Murray: Orbán Viktor egyszerűen azért nyert, mert népszerűbb volt ellenfeleinél

| Szerző: hirado.hu
Azért nyerhetett egymás után negyedszer is a magyar kormánypárt a nemzetközi liberális média állítása szerint, mert a választásokat nem lehet szabadnak és tisztességesnek nevezni – írja a The Spectatorban Douglas Murray.  A neves brit konzervatív gondolkodó azonban hangsúlyozza: Orbán Viktor valójában azért győzött, mert népszerűbb volt, mint az ellenfelei.

Noha Magyarország érdekeit előtérbe helyező, bevallottan illiberális politikájával Orbán Viktor mára több ellenfelet tudhat magáénak a legtöbb vezetőnél,  a nemzetközi és hazai liberális közvélemény ágálása ellenére április 3-án a magyar miniszterelnök zsinórban negyedszer is elsöprő fölénnyel győzött pártjával a parlamenti választáson – írja Douglas Murray a The Spectatorban.

A nemzetközileg elismert brit konzervatív író, újságíró és politikai gondolkodó szerint Orbán Viktor „páratlan érzékkel képes felcukkolni a baloldaliakat és a centristákat is”, valamint a globális LMBTQ-lobbival szembefeszülve sem rest érvényre juttatni markánsan konzervatív álláspontját. Murray kiemeli:

erős ellenszélben ezúttal hat ellenzéki párt szövetsége állt fel Orbán Viktorral és a kormánypártokkal szemben, amely a kommunistákat és a fasisztákat egyaránt felölelő összefogás színezetéhez viszonyítva mérsékelt politikai erőként kampányolt.

Orbán nemzetközi ellenfelei azonban nem nyugodtak bele a baloldal választási vereségébe. A nyugati liberális sajtóorgánumok és véleményvezérek Murray szerint „gyalázatos” reakciója az volt, hogy a magyar országgyűlési választást és a népszavazást nem lehet szabadnak és tisztességesnek nevezni. Némelyikük pedig egyenesen odáig ment, hogy csalást kiáltva Orbánt a Kreml kegyeltének nevezte.

Murray úgy véli, a magyar kormány a hazai sajtó javának támogatását élvezi, ám az emberek nem azért szavaztak újra Orbán Viktorra, mert a többségi kormánypárti média erre ösztönözte volna őket. Szerinte, aki így látja, az jócskán túlbecsüli a sajtó hatalmát.

Orbán ugyanazért győzött, amiért a Jog és Igazságosság Pártja Lengyelországban vagy Biden az Egyesült Államokban: mert népszerűbb, mint az ellenfelei

– hangsúlyozza Douglas Murray, hozzáfűzve: aki ezt nem fogadja el, esélyt sem ad magának arra, hogy levonja a tanulságokat.

Ajánljuk még