logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lövöldözés a New York-i metróban: 16 sérült, öt ember állapota kritikus

Tizenhat ember sérült meg abban a lövöldözésben, amely a reggeli csúcsforgalomban történt egy New York-i metróállomáson, a nagyváros Brooklyn városrészében. Az elkövetőt egyelőre nem tudták kézre keríteni a hatóságok. Az ismeretlen támadó helyi idő szerint 08:30-kor (13:30 közép-európai idő szerint) füstbombát robbantott és tüzet nyitott a brooklyni 36. utcai állomáson.

A helyszínről készült felvételeken véres sebekkel feküdtek utasok a füsttel teli állomáson – tudósít a BBC. Cikkünk frissült.

A hatóságok igyekeztek szemtanúktól informálódni a fegyveresről, aki elmenekült a helyszínről. Az elkövető még mindig szökésben van – fűzi hozzá a brit közmédium.

Keechant Sewell New York-i rendőrfőnök kijelentette, hogy az esetet egyelőre nem terrorcselekményként vizsgálják.

„Egy személy gázálarcot öltött magára, majd tüzet nyitott, több embert eltalálva a metróban és a peronon”, foglalta össze Sewell a történteket. A BBC úgy tudja, a férfi füstbombát is robbantott, míg a New York Times szerint kinyitott egy palackot, amely füsttel töltötte meg a metrókocsit, és ezután kezdett el lövöldözni.

A támadó ezután elmenekült. Sewell asszony szerint az elkövető egy zöld, az építőiparban használatos munkásmellényt és szürke melegítőfelsőt viselt.

A sérültek közül tíz személyt kezelnek lőtt sebekkel, míg mások füstmérgezést szenvedtek, vagy a kezdeti pánik során sérültek meg. Öt ember állapota kritikus, de stabil. A rendőrség szerint a sérültek egyike sincs életveszélyes állapotban.

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani támadás indítékait, folyik az adatgyűjtés.

Ajánljuk még