logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orvosi csoda – nem adja fel a küzdelmet az elrablása után lebénult lány

| Szerző: hirado.hu
A fiatal lányt 2020 őszén rabolta el volt barátja egy furgonnal, amiből a lány kiesett és lebénult. A folyamatos rehabilitációnak köszönhetően állapota javul, már képes hangokat kiadni és édesanyját is meg tudja ölelni.

Képes volt megölelni édesanyját az a fiatal lány, aki 2020 őszén kiesett elrablója autójából és olyan sérüléseket szenvedett, hogy sem beszélni, sem mozogni nem tudott– írta a DailyMail.

A baleset idején 19 éves Angel Lynnt párja, Chay Bowskill rabolta el egy barátja segítségével 2020. szeptember 17-én az angliai Rothley-ben. A lány azonban 97 kilométer/órás sebességnél kiesett a furgonból és életveszélyesen megsérült. Ahogy azt a hirado.hu már korábban megírta, a bíróság a 20 éves Chay Bowskillt 7,5 éves börtönre ítélték, míg barátja, a 20 éves Rocco Sansome-ot – aki a furgont vezette – 21 hónapos büntetést kapott.

A januári ítéletet követően Alex Chalk főügyész fellebbezést nyújtott be, mert az ítéletet indokolatlanul enyhének minősítette. A bíróság végül helyt adott neki és további 4,5 évet szabott ki Bowskillre.

A férfit felmentették a súlyos testi sértés okozásának vádja alól, miután máig tisztázatlan, hogy Angel hogyan hagyta el a furgont. Bowskillnek a büntetése kétharmadát le kell töltenie, tehát a hosszított 12 év börtönbüntetésből 8 évet le kell ülnie, ezután kérvényezheti előzetes szabadlábra helyezését.

A kegyetlen támadás következtében Angel lebénult, folyamatos ápolásra szorul. Az eset óta eltelt 18 hónapban folyamatosan kezeléseket kap, édesanyja, Nikki Lynn elárulta, hogy egy csodálatos pillanatban lánya képes volt őt megölelni.

Angel átkarolta édesanyja hátát és gyengén meg is tudta simogatni.

„Korábban nem sokat ölelgetett, tipikus tinédzser volt, azonban ha valami felzaklatta, akkor odabújt hozzám. Nagyon fontos pillanat volt számomra ez a mostani” – mondta Nikki Lynn.

A támadás után a lány agyvérzést szenvedett, ami miatt életmentő műtétet hajtottak végre, ám a sérülései súlyossága miatt többször is figyelmeztették a lány szüleit, hogy állapota kritikus és nem biztos, hogy túléli.

Az, hogy Angel képes volt megmozdítani a kezét és megölelni vele az anyukáját, hatalmas lépés a gyógyulásában, a család számára igazi reménysugarat jelent ez az előrelépés. Angel beszédterápián is részt vesz, ahol szintén nagyon jól halad, már képes hangokat kiadni.

A lány 24 órás gondozásra szorul, a tragikus eset után a családja pénzt gyűjtött, hogy hazavihessék és otthon lábadozhasson.

Ajánljuk még