logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország segít, de fegyvereket nem szállít

Magyarország továbbra sem szállít fegyvereket Ukrajnának, de hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió újabb 500 millió euróval támogassa az ukrán hadsereg megerősítését – erről beszélt Szijjártó Péter Prágában, ahol öt közép-európai ország külügyminiszterei találkoztak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország kiáll Ukrajna szuveneritása mellett, minden menekültet befogad, annak ellenére, hogy az unió ehhez semmilyen támogatást nem biztosít, de a magyar kormány továbbra sem szavaz meg a kőolaj vagy földgáz-szállítás korlátozásával kapcsolatos büntetőintézkedéseket.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: „a vasárnapi parlamenti választáson a kormányzó pártok rekordtámogatást kaptak, rekordszámú szavazat érkezett a kormányzó pártokra, rekordszámú képviselőnk lesz az Országgyűlésben, a magyar emberek világosan kinyilvánították az akaratukat, világosan elmondták, hogy békében és biztosnágban akarnak élni, és azt akarják, hogy Magyarország maradjon ki a szomszédban zajó háborúból. A kormánynak az a kötelessége, hogy érvényt szerezzen a népakaratnak, ezért garantálni fogjuk, hogy Magyarország nem fog belesodródni a szomszédban zajló háborúba”.

Ajánljuk még