logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felzaklatta a kedélyeket, hogy potencianövelőt rendelt a hadseregnek a brazil kormány

Heves vita középpontjába került a brazil hadsereg, miután egy képviselő nyilvánosságra hozta, hogy 35 ezer potencianövelő tablettát rendeltek a katonáknak.

A közösségi oldalokon gúnyos kommentek tucatjai foglalkoztak az esettel.

A kórházakban nincsen gyógyszer, de Bolsonaro és klikkje közpénzt költ a kis kék pirulákra” – írta Elias Baz balközép képviselő, aki magyarázatot követelt a védelmi minisztériumtól az “erkölcstelen” beszerzésre.

A parlamenti képviselő elmondta, hogy az információt a kormány átláthatósági portáljáról szerezte meg, amely kérésre hozzáférést ad a közkiadások adataihoz.

Hozzátette, hogy a dokumentumok nem említik név szerint a kis kék tablettát, de azt mutatják, hogy engedélyezték a merevedési zavarok kezelésére használt híres gyógyszer szildenafil nevű hatóanyagát tartalmazó tabletták ezreinek beszerzését.

A védelmi miniszter az az AFP-nek küldött közleményében elmagyarázta, hogy a szildenafil vásárlása a tüdőerek magas vérnyomásának a kezelésére irányul, és az olyan gyógyszerek, mint a viagra szintén tágítják a tüdő ereit.

Ez az indoklás nem akadályozta meg az internetezőket abban, hogy a közösségi oldalakon folytassák a viccelődést.

Marcelo Freixo baloldali képviselő keményebb hangnemben emlékeztetett arra, hogy Jair Bolsonaro jobboldali elnök kormánya jóváhagyta a megrendelést, miközben megvétózott egy törvényjavaslatot, amely ingyenes női higiéniai termékek juttatását írta elő szegény nőknek. Bolsonaro végül meghátrált, és március elején aláírta egy rendeletet, amely a higiéniai termékek ingyenes juttatásáról szól.

Ajánljuk még