logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az orosz jegybank tartalékának mintegy harmada euróban volt az év elején

Az orosz jegybank közzétette éves jelentését, amelyben kitért arra is, hogy milyen volt az orosz arany- és devizatartalék év eleji szerkezete.

A jegybanki jelentés szerint az orosz tartalékok nagy része euróban volt, a külföldön tartott arany- és devizatartalék legnagyobb része pedig Kínában volt.

A jegybank éves jelentése szerint az idei év elején az arany- és devizatartalék értéke 612,9 milliárd dollár volt, ebből 481,4 milliárd dollár deviza, 131,5 milliárd dollár pedig arany.

A jegybank által közzétett táblázat szerint idén január 1-jén az arany- és devizatartalék 33,9 százaléka euróban, 21,5 százaléka aranyban, 17,1 százaléka jüanban, 10,9 százaléka dollárban, 6,2 százaléka angol fontban, 5,9 százaléka jenben, 3,2 százaléka kanadai dollárban, 1 százaléka ausztrál dollárban és 0,3 százaléka szingapúri dollárban volt.

Az orosz tartalék 21,5 százaléka Oroszországban, 16,18 százaléka Kínában, 15,7 százaléka Németországban, 9,9 százaléka Franciaországban, 9,3 százaléka Japánban, 6,4 százaléka az Egyesült Államokban, 5,1 százaléka az Egyesült Királyságban, 4,3 százaléka államközi szervezeteknél, 2,7 százaléka Kanadában, 2,5 százaléka pedig Ausztriában volt elhelyezve.

Az orosz hatóságok korábban elismerték, hogy az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt elrendelt külföldi szankciók következtében Oroszország összes tartalékának mintegy felét befagyasztották.

Ajánljuk még