logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Németország további száz páncélozott harcjárművet szállít Nagy-Britanniának

Nagy-Britannia további 100 Boxer kerekes páncélozott harcjárművet rendelt Németországból – jelentette be hétfőn a Rheinmetall és a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) német hadiipari vállalat.

A szerződés értelmében a két cég közös vállalata 2024-től 100 darabot szállít le a kerekes páncélozott harcjárműből Nagy-Britanniának, az Egyesült Királyság gépesített gyalogsági harcjármű (MIV) fegyverkezési projektje keretében 2019-ben 523 Boxer kerekes páncélozott harcjármű szállítására kötött szerződésben szereplő opció lehívásával.

A gyártás nagy része a Rheinmetall BAE Systems Land és a KMW brit leányvállalata, a WFEL szereli majd össze Nagy-Britanniában. A Boxer harcjárművet a német ARTEC GmbH tervezte az európai OCCAR (Közös Fegyverzeti Együttműködési Szervezet, Organisation for Joint Armament Cooperation) program keretében.

A müncheni központú ARTEC a német Krauss-Maffei Wegmann GmbH és a Rheinmetall Military Vehicles GmbH, valamint a holland Rheinmetall Defence Nederland B.V. közös vállalata. Összességében a Rheinmetall 64 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a vállalatban. A cég eddig már 1500 Boxert szállított le öt ország, Németország, Nagy-Britannia, Hollandia, Litvánia és Ausztrália számára.

 

 

Ajánljuk még