logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elon Musk eldöntötte, hogy beül-e a Twitter igazgatótanácsába

Miután a legnagyobb részvényesként meglepetésszerűen bevásárolta magát a Twitterbe, Elon Musk technológiai milliárdos mégsem lép be a csoport igazgatótanácsába –jelentette be a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal.

Elon Musk kinevezése hivatalosan április 9-én lépett volna életbe, de Elon még aznap reggel közölte, hogy nem csatlakozik az igazgatótanácshoz – írta a vezérigazgató, hozzátéve: „azt hiszem, ez így lesz a legjobb”.

Április elején jelentették be, hogy Musk 9,2 százalékos részesedésével a Twitter legnagyobb részvényese lett. Kezdetben úgy tűnt, hogy Musk beéri pusztán a befektetői szereppel. Nem sokkal később azonban nyilvánosságra került a kinevezése a vállalat igazgatótanácsába

A kinevezés előfeltételeként átvilágítást kellett végezni és hivatalos beleegyezésre is szükség volt – írta Agrawal.

Musk azonban szombaton borúlátóan ítélte meg a platform túlélési esélyeit. „Haldoklik a Twitter?” – írta Musk egy tweetben. Ehhez a tíz legtöbb követővel rendelkező Twitter-fiók statisztikáját tette közzé, mondván, a legtöbb ilyen top fiók ritkán tweetel, és nagyon kevés tartalmat posztol.

Az 50 éves Musk a Teslában és a SpaceX űrvállalatban lévő részesedésének köszönhetően messze a világ leggazdagabb embere. A Bloomberg pénzügyi szolgálat jelenleg 288 milliárd dollárra becsüli vagyonát.

Ajánljuk még