logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Postás csapatot keresnek a leghidegebb kontinensre

| Szerző: hirado.hu
Egy brit jótékonysági szervezet, az Egyesült Királyság Antarktiszi Örökség Alapítványa olyan embereket keres, akik öt hónapot tölthetnek az Antarktiszon a világ legtávolabbi postahivatalának működtetésére. A munka azonban bizonyos kihívásokkal és szélsőséges időjárási körülményekkel jár.

Postás csapatot keres az Egyesült Királyság Antarktiszi Örökség Alapítványa Antarktisz postahivatalának működtetésére – írja a BBC.

Novemberben indul az antarktiszi nyár, ekkortól üzemeltetik minden évben a világ legtávolabbi postahivatalát, egészen márciusig. Erre az öt hónapra keresik a különleges csapatot.

 

A cambridge-i székhelyű alapítvány évente hirdeti meg a szezonális pozíciót, melyre általában több százan jelentkeznek. A sikeres pályázók az Antarktiszi-félszigeten található Goudier-szigeten látják el feladataikat, a szamárpingvinek kolóniájának társaságában.

Az Antarktiszhoz tartozó Goudier-szigeten, a Port Lockroy-öbölben alapították meg a kontinens első állandó brit bázisát, amely 1944 és 1962 között működött eredeti funkciójában, 2006 óta pedig postaként és múzeumként üzemel.

A kiválasztott jelentkezők feladata lesz az ajándékbolt és a posta – szezononként körülbelül 80 000 posta érkezik –  vezetése, valamint a pingvinszámlálás a szamárpingvinek védelmére tett erőfeszítések részeként.

A csapat feladata még, hogy a Bransfield House-ban található műtárgyakra és múzeumra is vigyázzon. Körülbelül tizennyolcezer ember látogat el ide november és március között, így többek között az ő fogadásukra is keresnek munkatársakat.

A munka némi kihívással is jár, ugyanis a bázison nincs folyóvíz, és az elektromos áram is igen korlátozottan áll rendelkezésre.

Ajánljuk még