logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kijev kilenc humanitárius folyosó használatáról állapodott meg, orosz-ukrán fogolycserét tartottak

Kijev kilenc humanitárius folyosó használatáról állapodott meg, hogy segítsen az embereknek elmenekülni a súlyos harcok elől az ország keleti részén, többek között személyautókkal Mariupolból – közölte vasárnap Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes.

A politikus a szakadárok által ellenőrzött területre utalva azt írta a Telegram üzenetküldő portálján, hogy a luhanszki térségben működik majd a humanitárius folyosók összes útvonala.

Ezzel egy időben Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos megerősítette, hogy Oroszország és Ukrajna szombaton fogolycserét hajtott végre. Elmondása szerint az Oroszországnak kiadott személyek között volt a Roszatom állami atomenergetikai konszern négy alkalmazottja és katonák.

Egy további értesülés szerint orosz harci helikopterek megsemmisítettek egy ukrán páncélozott járművekből és légvédelmi harcászati eszközökből álló konvojt. Az információt az Interfax hírügynökség közölte az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

KA-52-es harci helikopterek … megsemmisítették az ukrán fegyveres erők fegyvereit és katonai felszerelését” – idézte az Interfax a minisztérium közleményét.

Ukrán katonai tisztviselők nem voltak azonnal elérhetőek, hogy reagáljanak az értesülésre. A Reuters brit hírügynökség egyelőre nem tudta ellenőrizni a jelentés valóságtartalmát.

Az orosz hírügynökség szerint a minisztérium videofelvételeket tett közzé, amelyeken KA-52-es támadó helikopterek rendkívül alacsonyan repülnek, rakétákat indítanak és gépágyúkból lőnek földi célpontokra.

A támadás helyét és időpontját nem pontosították.

Ajánljuk még